Rõivas ütles, et on valmis arutama kolleegidega teistes riikides üleeuroopalise meediakanali loomist, mis oleks objektiivne ja vastaks sellistele standarditele, nagu kogu vaba press arvestab.

Rõivase hinnangul on see hea plaan, kuid ta ei osanud öelda, kuidas selleni jõuda.

Seevastu haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski oponeeris Rõivasele. Ta ütles, et on isiklikult skeptiline idee suhtes, nagu oleks võimalik luua üleeuroopaline kanal, mis kõnetaks kõiki Euroopas elavaid venelasi.

Tema hinnangul oleks Eestil efektiivsem riigi sees asjad üle vaadata.

Rõivas avaldas soovi, et Eestis oleks kanalid, mis annaks venekeelsele auditooriumile adekvaatset informatsiooni. "Ma ei soovita kellelgi Stolitsat lugeda, aga soovitan sellele mõelda, kui Eesti vabariigi pealinn annab välja selliseid väljaandeid ja selliste juhtkirjadega," kõneles Rõivas.

"Paraku on nii, et ka "Pealinnas" kohtab aeg-ajalt selliseid asju, mida võib tõlgendada omariikluse vastaselt ja selle üle on mul väga kurb meel," ütles Rõivas.

Läti avalik-õigusliku televisiooni (LTV) juht Ivars Belte on välja pakkunud, et Läti sooviks koostöös Eesti ja Leeduga luua Balti riikides leviva ühise venekeelse telekanali, mis pakuks alternatiivi venekeelsetele propagandahõngulistele kanalitele.

Ka IRL-i liige Anvar Samost tegi kultuuriminister Urve Tiidusele ettepaneku uurida Euroopa Liidu venekeelse teleprogrammi (Golos Jevropõ) loomise võimalusi.

Tiiduse sõnul on ühise venekeelse telekanali idee tervitatav, kuid selle teostamine pole lihtne väljakutse isegi mitme riigi koostöös.