"Tegemist on lõiguga intervjuust Rootsi televisiooni saatele, mis käsitles alkoholi tarvitamist Läänemere reisilaevadel ja selle tagajärgi. Kahjuks väljendasin end pika intervjuu käigus ebaõnnestunult vastuses, mis puudutas iga inimese personaalsest vastutusest alkoholi tarvitamiselm" ütles Ausmees meediale suhtekorraldusfirma vahendusel.

"Kinnitan, et selline ebaõnnestunud sõnastus ei esinda minu isiklikke ega Tallink Grupi seisukohti. Vabandan veelkord oma ebaõnnestunud sõnakasutuse pärast," lisas Ausmees.

Tallink Grupi personali- ja arendusdirektor Vahur Ausmees on sattunud Rootsis skandaali, kuna sõnas Rootsi televisiooni saates laevadel aset leidvaid vägistamisjuhtumeid kommenteerides, et naised peaksid alkoholi tarvitades olema juba teadlikud sellest, et nad võivad langeda vägistamise ohvriks.

"Iga naine peab enne mõtlema, palju ta joob. Ta teab, kuhu see võib viia. Lisaks saame öelda, et mitte iga purjus inimest ei vägistata," sõnas Ausmees TV4 Nyheternale.

Ausmehe sõnu tsiteerinud saatelõik rääkis alkoholitarbimisest ja sellega seostuvast vägivallast Tallink Silja kruiisilaevadel. Saates väideti, et vägivallajuhtumite hulk laevadel on rekordiliselt kasvanud ning seda seostatakse ohjeldamatu alkoholitarbimisega.

Nüüd on Ausmehe sõnad, mis viitavad asjaolule, et justkui vastutaks naine ise ohvriks sattumise eest, põhjustanud Rootsis tugeva pahameeletormi ning koguvad järjest enam tähelepanu.