“Kogu vastutusega tahame öelda, et meie sooviks on lahendada kõiki Eesti ühiskonna probleeme koos Eesti Vabariigi seadusliku võimu esindajatega. Me ei vaja kaitset väljapoolt, me peame lubamatuks kolmandate riikide sekkumist Eesti sisepoliitikasse”, seisab meediale saadetud avalduses.

Memorandum 14 algatajad ei toeta separatistlikke meeleolusid ja avaldusi, mida tehakse Eesti venekeelse kogukonna nimel. Algatusrühma sõnul, lõviosa kohalikkest venelastest tahab elada vabas ja demokraatlikus Eestis ning „kaitset“ mujalt ei vaja siin keegi.

“Me tahame elada Eestis, see on meie riik. Muidugi, tänases Eestis on puudujääke, muuhulgas ka venekeelse vähemusega seonduvates küsimustes, kuid neid peab lahendama, pidades põhiseaduslikust korrast kinni”, arvab algatusrühm.

Memorandum 14-ga võib liituda igaüks, kirjutades avaldusele alla petitsioon.ee keskkonnas ID kaardi vahendusel või kinnitades oma häält e-posti kaudu.

Avaldusele on alla kirjutanud näiteks Avatud Eesti Fondi ja Vabaühenduste Liidu EMSL esindajad ning mitmed kodanikest aktivistid. Allakirjutanute seas on ka riigikogulane Olga Sõtnik (Keskerakond).