Kommersandi valduses on koopia dokumendist „Mittetäielik nimekiri Vene isikutest ja organisatsioonidest, kes vastutavad või on osalenud tegevuses või otsuste tegemises, mis õõnestavad või ohustavad Ukraina territoriaalset terviklikkust, suveräänsust ja iseseisvust“.

Dokument koosneb viiest leheküljest ja selles on 107 nime, mainitud on ka viit organisatsiooni. Kommersandi informeeritud allikas Brüsselis selgitas, et on olemas veel täiendav nimekiri Ukraina (peamiselt Krimmi) ametnikest, kelle vastu võidakse samuti sanktsioonid kehtestada. Pärast põhinimekirja ülevaatamist Euroopa Liidu välisministrite poolt lisati sellesse veel nimesid peamiselt Venemaa presidendi administratsioonist ning kokku on seal pärast seda allika teatel umbes 130 nime.

Viisa- ja varavastaste sanktsioonide alla võib sattuda praktiliselt Venemaa kogu poliitiline juhtkond. Isikud on jaotatud viide gruppi.

Esiteks: seadusandlike võimuorganite liikmed, teiseks: täidesaatvate võimuorganite liikmed, kolmandaks: jõustruktuuride esindajad, neljandaks: ärimehed ning viiendaks: meediaorganisatsioonid ja ajakirjanikud.

Viimaste puhul on selgituseks öeldud, et meediastruktuurid ja ajakirjanikud on osalenud aktiivselt propagandistlikes jõupingutustes Krimmi annekteerimise ja Venemaa Ukrainasse sõjalise sissetungi toetuseks. Sellisteks struktuurideks peab Euroopa Liit Gazprom-mediat ning telekanaleid Rossija, Russia Today, Pervõi Kanal ja NTV. Isiklikke sanktsioone kavandatakse peale Dmitri Kisseljovi, kes on Euroopa Liidu teises mustas nimekirjas, veel Mihhail Leontjevi, Irada Zeinalova ja Mihhail Gusmani vastu.