"Päästjad tulevad Jõgeva komandost kohale 10 minutiga. Kiirabi ei kutsu kunagi, sest nad tulevad kindlasti üle poole tunni ja enne jõuab oma autoga Tartu EMO-sse. Politseid ei maksa kutsudagi ― need ei tule mitte kunagi," arvab üks lugeja, kes elab Tartust 50 kilomeetri kaugusel.

"Ei saa viriseda ― kui mu liinibussis laamendajad on olnud, siis helistamise peale on politsei alla minutiga kohal. Paar korda olen maal ka kondid murdnud, ja kui arvutada vahemaa ja kohalejõudmise aja suhet, siis pidi kiirabi juba südalinnast sajaga startima," jagub ühel bussijuhil meie kaitsjatele vaid kiidusõnu.

"Abi võiks saada umbes 30 minuti jooksul, aga häirekeskusesse helistamine on täiesti mõttetu tegevus, sest seal võtavad vastu võõrad inimesed, kes ei tunne ühte või teist linna ega maakonda. Abikõned võiksid minna kohalikku kiirabisse, politseisse ja päästeteenistusse," leiab üks lugeja.

"Olen oodanud politseid Tallinna linnas poolteist tundi ja kiirabi Pärnus tund aega, kusjuures kiirabi autobaas ja haigla asusid mõlemad minust maksimaalselt 10 minuti kaugusel. Mul oli nii halb olla, et mõtlesin, et kärvan kohe ära, aga selle asemel, et mind aidata, hakati hoopis intervjueerima. Lõpuks viidi ka haiglasse, kus tänu tuttavale arstile hakati paremuse suunas tegutsema. Pärast neid kahte korda väga enam politsei ja kiirabi peale ei looda," tunnistab teine.

"Uppuja päästmine on uppuja enda asi. Mina ei loodagi sellele, et mõni riigi organitest mulle appi tuleb, seetõttu ma õhtuti väljas ei käi ― kui, siis autoga, vette eriti ei kipu, uuendasin koduse elektrisüsteemi jne," seletab kolmas.

"Maal tuleb kiirabi kaua. Kui viiakse haiglasse, siis õhtul saadetakse välja, ja kas jääd linnatänavale või saad koju, on enda asi. Politsei on üpris kättesaamatu ― kui peaks kohapeal abi vaja olema, siis ilmselt jõuaks liiga hilja. Kindlustunnet pole. Ainult enda ja heal juhul naabrite või tuttavate peale võib loota," ütleb lugeja.

"Kuna elan Järva-Jaanis, siis vähemalt kohalikele vabatahtlikele võin alati loota!" hõiskab üks järva-jaanikas.

"Kui tellitud pizza jõuab umbes 15 minutiga, siis päästeabi ootaks 20-25 minutiga. Tänapäeval jõuab pizza enne kohale kui päästekomando ― ise katsetatud," teab üks lugeja rääkida.