Mullu novembris sõitis maasturi juht, toona 44-aastane Villu Leegen politsei eest põgenedes vabaduse väljaku kõrval asuvatest treppidest otsejoones alla.

Villu sai toona peatumismärguande Niguliste ja Rüütli tänavate ristmikul, kuid eiras seda ja põgenes korravalvurite eest. Kohtus näidatud politseiauto ja linnakaamerate videolintidelt oli näha sealhulgas õõvastav vaatepilt, kuidas Leegen sõitis sageli äärmiselt tiheda liiklusega tänavatel vastassuunas ja kuidas vähemalt kümmekonnal juhul oli kokkupõrge teiste juhtidega vaid sentimeetrite küsimus.

Samuti rääkis kohtus tunnistusi andnud toona Villut taga ajanud politseinik, et mitmel korral olid tõsiselt ohus ka jalakäijad.

Tagaajamine jätkus vastassuunas mööda erinevaid tänavaid ning lõpuks jõudis äärmiselt hooletult kihutanud juht välja Harju mäele, kuid jäi Komandandi teel tupikusse.

See aga juhti ei peatanud ning ta võttis vastu uskumatu otsuse ja sõitis Harju mäelt treppidest alla Harju tänavale.

Mäe peal sai üks politseinikest veel korraks auto ukse lahti ning juhist kinni, kuid juht otsustas edasi sõita ja teekond jätkus seega korravalvurile seal auto küljes kõlkudes, kord sees, kord väljas.

Harju tänaval peatasid aga juhi teekonna betoonist tuvid ning politsei pidas juhi sisuliselt koheselt kinni. Juht viidi jaoskonda ja politsei kuulas mehe üle.

Kuna aga Harju maakohus karistas Leegenit mullu veebruaris auto joobes juhtimise eest nelja kuu pikkuse tingimisi vangistusega ning pooleteist aasta pikkuse katseajaga, siis pani Leegen autoga mööda Tallinna tänavaid kihutades toime uue kuriteo toime katseajal ja seega taotlebki prokurör Leegenile karistust kohtuotsuse mittetäitmise eest.

Leegen ise ennast tänasel kohtuistungil süüdi ei tunnistanud ning mehe advokaat ütles, et kaitse ei vaidlusta mehe katseajal rooli istumist, kuid vaidlustab selle, et mehele ei pakutud eelnevalt kokkulepet ning seega ei ole kaitse nõus temale nõutava karistusega. 

Purjuspäi autojuhtimise eest on Leegenit karistatud kaks korda. Esmalt 2009. aasta suvel, viimane kohtuotsus tehti mullu 25. veebruaril ja sellest nähtub, et mees on ametlikult töötu. Siis mõistis kohus talle tingimisi vangistuse kolm kuud ja 27 päeva, lisakaristusena võeti mehelt üheks aastaks autojuhtimise õigus, kuid sellest hoolimata juhtis ta juba novembrikuus autot.

Joobes juhtimise eest määratud tingimisi vangistus ja katseaeg puutuvad asjasse niipalju, et uues asjas süüdimõistmise korral liidetakse varasem karistus uuele karistusele.