Juba lähiajal võib riigikontroll alustada telemajas Eesti Televisiooni kahe viimase tegevusaasta finantskontrolli, jõudmaks ringhäälingunõukogu (RHN) ja ETV juhatuse esimehe Aare Urmi palvel selgusele, kuidas said avalik-õiguslikule telekanalile tekkida kümnetesse miljonitesse ulatuvad võlad ning kes peaks selle eest vastutama.

«Seda, mida konkreetselt kontrollida tuleks, on palju, sest fakt on see, et katteta kohustused ulatuvad praegu 72 miljoni kroonini,» nentis Urm.

RHNi nõunik Ave Raudmäe-Linnas selgitas, et aasta lõpuks ETV finantskohustuste kogusummaks kujunevast 72 miljonist kroonist moodustavad tähtajaks tasumata võlgnevused 29,4 miljonit ning võlgnevused krediidiasutustele 42,6 miljonit krooni.

Raske aasta 1999

«Riigikontroll peaks nüüd läbi vaatama kõik projektid, hanked ja kulutused, et selguks, kas need on olnud põhjendatud või mitte ning kes kõige selle eest vastutab,» sõnas Raudmäe-Linnas.

Kontrollreid peaks tema sõnul hõlmama ajavahemikku alates 1998. aasta esimesest poolest kuni käesoleva aasta esimese pooleni ehk ajani, mil ETV jõudis tõsiste raskusteni.

Varem on riigikontroll ETV majandustegevust analüüsinud 1997. ja 1998. aastal.

ETV praegustes hädades on nii kaudselt kui ka otseselt süüdistatud ETV endist peadirektorit Toomas Leppa, kelle ajal jõudis telekanal kõige tõsisemasse kriisi. Vaatamata sellele ütles Lepp, et ei näe riigikontrolli telemajja kutsumises mingit probleemi, vaid see on isegi väga hea.