Oma pojaga jõudis ta rääkida võibolla minuti, mille jooksul sai poeg talle rääkida, et nad on tõepoolest vanglast välja saanud. Pikemalt rääkida polnud võimalik, sest neid vanglast hotelli sõidutanud bussis oli nende käes vaid üks mobiiltelefon, aga kõik tahtsid oma omastele sõnumeid saata, et nendega on kõik hästi. Pikemalt pojaga rääkida lootis ta homme, kui nad on saanud ennast puhtaks pesta ja vabadusest natuke rõõmu tunda.

Kautsjoni vastu vabastamise kohtuorder jõudis vanglasse Veikati sõnul Eesti aja järgi kell 11, seejärel läks veel paar tundi ja siis saadi ka vanglast välja.

Sel nädalal anti sisse appellatsioon, et süüdistustest loobutaks ja juba järgmisel nädalal peaks olema selle arutamiseks kohtuistung, kuigi India ajaarvamise järgi võib järgmisel nädalal toimuv istung nihkuda ka järgmisse kuusse.

Laeva kapten ja laevakaitsemeeskonna juht jäid endiselt vanglasse. Omaksed tõlgendavad seda nii, et just need kaks on indialaste arvates vastutavad seaduserikkumiste eest, kui mõni selline toime pandi.

Kohtus käimise kulud ja ka meeste elamise hotellis maksab kinni nende tööandja AdvanFort. Küll on meeste pered saatnud neile vanglasse raha.