Delfile teadaolevalt asuvad mehed elama hotelli Shelter, mis asub Chennai linnas Indias Bengali lahe ääres. Täna õhtul peavad mehed end ka politseis registreerima.

Vaata pilte hotellist siit.

Indias 18. oktoobril kinni peetud Eesti kodanikud vabanesid täna kautsjoni vastu Chennai vanglast. Eesti India saatkonna konsul Margus Särglepp on Chennais, et olla vabanenud Eesti kodanikele igakülgselt abiks.

Välisminister Urmas Paeti sõnul osutab Eesti saatkond Indias Eesti kodanikele igakülgset abi ka sel perioodil kui nad on kautsjoni vastu vabastatud. Samuti avaldas Paet lootust, et kohtuprotsess jätkub võimalikult ruttu ja jõuab võimalikult kiiresti lahendini, teatas välisministeerium.

Mehed hakkavad elama Chennais ning nende tööandja laevafirma Advanfort korraldab meeste sealse majutuse.

Eesti kodanike kautsjoni vastu vabastamise tingimustes on kirjas, et nad peavad jääma Chennaisse kuni kohtumenetluse lõpuni ja kaks korda päevas – hommikul kell kümme ja õhtul kell kaheksa – kohalikku politseijaoskonda minema ja seal allkirjaga oma kohalolu registreerima.

Samuti on laevakaitsjate advokaadid esitanud India kohtule süüdistustest loobumise taotluse. Tamil Nadu ülemkohus arutab taotlust Madurais järgmisel nädalal.

26. märtsil otsustas Tamil Nadu ülemkohtu Madurai kolleegium Seaman Guard Ohio meeskonnaliikmed, sealhulgas 14 Eesti laevakaitsjat, kautsjoni vastu vabastada. Otsust täiendati 28. märtsil ning Eesti kodanike tööandja Advanfort tasus vastavalt lõplikele kautsjonitingimustele 2,5 miljoni ruupia, ehk umbes 30 250 euro suuruse kautsjoni 2. aprillil. Kohtuniku otsus kautsjoni vastu vabastamise kohta sisaldas muu hulgas ka tingimust kümne käendaja leidmise osas.

India Tamil Nadu osariigi politsei arreteeris 18. oktoobril kinni peetud USA mereturvafirma Advanfortile kuuluva piraaditõrjelaeva Seaman Guard Ohio 35 meeskonnaliiget, kelle hulgas on 14 Eesti kodanikku. 30. detsembril esitati kogu kinnipeetud meeskonnale süüdistus ebaseaduslikus kütuse tankimises, ebaseaduslikus relvade käitlemises ning ebaseaduslikus territoriaalvetesse sisenemises.