"Meil ei ole ega saagi olla mingit seost nende kuritegudega," ütles Lavorv, lisades, et uus valitsus, kes tema sõnul võttis võimu riigipöördega, ei ole Kremli ka ametlikult milleski süüdistanud. "Süüdistust ei ole," kinnitas ta.

Eelmisel nädalvahetusel kirjutas Ameerika ajakiri Daily Beast, et fotodelt selgub, et massimõrva taga oli Venemaa FSB väljaõppega eriüksus Alfa ja Ukraina eriteenistus SBU. FSB osalusest rääkis sel nädalal ka SBU juht.

„Meil on alust arvata, et just need grupid, mis paiknesid SBU ühel polügoonil, võtsid osa niinimetatud terrorismivastase operatsiooni planeerimisest ja läbiviimisest,“ ütles julgeolekuteenistuse juht Valentõn Nalõvaitšenko.

Ukraina veriseima päeva (20.02) hommikul jäädvustatud fotodelt on näha terrorismivastast eriüksust Alfa, kes uitab ringi Ukraina salateenistuse SBU peakontori sisehoovis, valmistumas nö eesseisvaks lahinguks Maidanil.

Lavrov aga väidab, et Kremlile teadaolevate andmete kohaselt koordineeris Maidanil inimesi tulistanud snaiperite tegevust marurahvuslaste Paremsektor.

"Meil on arvukalt andmeid selle kohta, milline saatkond oli Paremsektoriga regulaarselt ühenduses, ning kus selle juhid käisid pidevalt ning kelle esindajad viibisid Maidanil ehitistes, mis olid Paremsektori kontrolli all, kust see juhtis ka snaiperite tegevust," rääkis toona salapärane Lavrov.

Enam kui poolsada meeleavaldajat sai surma ja rohkem kui kakssada haavata, kui veebruaris avati kahel päeval väidetavalt snaipritest rahvamassi pihta Kiievis Maidanil tuli. Tegu oli vägivaldseima päevaga Ukraina lähiajaloos.