Guinea pealinnast Conakryst saabunud lennuk maandus Pariisi Charles de Gaulle'i lennuväljal kell 5.28 187 reisija ja 11 meeskonnaliikmega pardal, vahendab The Local.

Päästeteenistus kontrollis kõiki lennukis olnuid, sest räpane tualett pani meeskonnaliikmed kahtlustama, et ühel reisijal võib olla tappev ja äärmiselt nakkav ebola, mis muude sümptomite hulgas tekitab ka ägeda kõhulahtisuse.

„Proovid osutusid negatiivseteks,“ teatas Air France'i esindaja.

Guinea tervishoiuvõimud on teatanud 134 arvatavast ebolajuhust alates aasta algusest, millest 86 on olnud letaalsed.

Ebolajuhtudest on teatanud ka Libeeria ning kolmapäeval avastas kolm surmaga lõppenud juhtu Mali.

Prantsusmaa suurendas valvelolekut. Suure osa Lääne-Aafrika endine koloniaalisand omab selle regiooniga tihedat lennuühendust.

Lennufirmadele on kehtestatud kohustus viia läbi protseduurid potentsiaalselt haigete inimeste isoleerimiseks ning haiglaid on hoiatatud, kuidas haigetega käituda.

Seni pole ebolahaigeid Prantsusmaal välja ilmunud, kuid võimud kardavad, et sidemed Lääne-Aafrikaga viivad selleni, et haigus imporditakse ka Prantsusmaale, kirjutas ajaleht Le Parisien.

Prantsusmaa tervishoiu peadirektoraat saatis Air France'i lennukimeeskondadele välja korralduse isoleerida viivitamatult kõik reisijad Guineast, Libeeriast ja Sierra Leonest, kellel ilmnevad mingisugused haiguse sümptomid. Samuti on neil korraldus teavitada viivitamatult maapealseid võime.