„Me tegime kindlaks tugeva sideme eelmise valitsuse siseministri härra Zahhartšenko ja kellegi härra Zubritskõi vahel, kes on meediaholdingu Kontakt juht. Tema tegeles kogu sidepidamise ja „tituškade“ ja teiste selliste bandede tegevuse koordineerimisega, kes assisteerisid sel ajal siseasjade organeid repressiivses tegevuses protestijate vastu,“ ütles Avakov Interfax-Ukraina vahendusel.

Avakov rõhutas, et Zubritskõi koordineeris kõikide gruppide tegevust alates Antimaidanist ja lõpetades nendega, mis tegutsesid 19. ja 20. veebruaril kõige karmimatel hetkedel, aga ka sellele eelnenud kahel kuul.

„Just selle inimese kaudu toimus kõigi küsimuste koordineerimine, mis olid seotud raha väljamaksmise ja jõudude jaotamisega, võtmetähtsusega käskudega ning sellega, kellele tuleb pöörata tähelepanu ja kes on ära teeninud repressiivse tegevuse, sealhulgas aktivistid,“ ütles Avakov.

Avakovi sõnul tegeles Zubritskõi ka diskrediteerivate materjalide ettevalmistamisega meedia jaoks, „räpase tehnoloogiaga meeleavaldajate vastu“.

Avakovi sõnul valmisid need videoklipid Zubritskõi tellimusel, need kiitis heaks Zahhartšenko ja pärast seda näidati neid televisioonis. Zubritskõi oli seotud meediaringkondades tuntud isikutega erinevatest kanalitest.

Veel tehti kindlaks kellegi ärimehe Tšebotarevi osalus näiteks aktivistide röövimises.