Euroopa Parlamendi valimisteks moodustatud valimisjaoskondade asukohad ja piirid kattuvad suuresti sügisese kohaliku omavalitsuse valimiste aegsetega.

"Proovisime võimalikult samaks jätta, et mitte inimestes segadust tekitada," ütles Tallinna linna valimiskomisjoni esimees Toomas Sepp. "Pisut on asukohti ja piire siiski muudetud, näiteks ei ole vähese valimisaktiivsuse tõttu valimisjaoskonda enam Stroomi rannahoones, Jaama turul ja Viru Keskuse autobussiterminalis ning Lasnamäel Läänemere Selveris asunud jaoskond viiakse üle Läänemere keskusesse."

Sepp lisas, et valminud on ka kaardirakendus, mis võimaldab valijal aprillikuu keskpaigast interneti vahendusel lihtsalt järele vaadata, millises jaoskonnas elukohajärgselt valida saab. Interaktiivselt Tallinna kaardilt on võimalik vaadata kõigi jaoskondade asukohti, lahtiolekuaegu ja piire, enda valimisjaoskonda on võimalik otsida ka aadressi abil.

Euroopa parlamendi valimisi puudutav põhjalik teave ilmub ka valimiste-eelsetes linnaosalehtedes. Vene Kultuurikeskuses toimub 5. mail koolituspäev kõigile jaoskonnakomisjonide liikmetele.

"Ühtlasi täname kõiki kaubanduskeskusi, kes võimaldavad oma katuse all valimisi läbi viia," ütles Sepp. "Mullusügisene esmane kogemus näitas, et kaubanduskeskustes asuvad jaoskonnad on väga populaarsused ja kasvatavad valimisaktiivsust".

Eraldi on määruses välja toodud ka väljaspool elukohta eelhääletamise, linnaosa täpsusega rahvastikuregistris registreeritud valijate ning valija asukohas hääletamist korraldavad jaoskonnad.

Euroopa Parlamendi valimistel on Eesti üks valimisringkond, Eestist valitakse parlamenti kuus saadikut. Maakonnakeskuse valimisjaoskonnad avatakse juba 15. mail, 19.-21. maini saab hääletada kõigis 97 jaoskonnas. Elektrooniline hääletamine algab 15. mail kell 9.00 ja kestab 21. maini kella 18.00. Euroopa Parlamendi valimised toimuvad 25. mail.