Terras ütles, et riiki mis meil on, tulebki kaitsta kõikide vahenditega. Kuna me oleme väiksearvuline riik, siis on liitlaste abi väga vajalik. Ta meenutas, et Eesti pole ajaloos ka üksi kordagi hakkama saanud.

„Me kaitseme nii kaua kui meil jõudu on ja kõigi vahenditega,“ kinnitas Terras ETV saates „Vabariigi kodanikud“, kui juttu oli riigikaitsest ja NATO abist võimaliku ohu korral.

Terras rääkis, et riiki on panustanud riigikaitsesse, kaitseliit on tugev ja liitlased tulevad ka appi. „Kaitseliit on kasvanud,“ märkis ta. „Mina usun ja usaldan kaitseliitu.“

Terras tõi näiteks, et isegi olukorras, kus kriisi ei olnud, tulid NATO õhujõudude hävitajad Eestisse 3 päeva ja 20 tunniga.

Kaitseministeeriumi kantsler Mikk Marran märkis, et see oli poliitilise sõnumi saatmine, koos praktiliste näidetega. Tema sõnul ei ole oluline mitte ainult lennukite arvu suurendamine, vaid kõige olulisem sõnum on see, et USA on valmis Baltikumi panustama roteeruvate vägedega.

Terrase sõnul tähendab see seda, et piirkonnas on kogu aeg USA väed ja varustus. Tema sõnul on oluline ka maaväe olemasolu Balti piirkonnas.
Ohuhinnangu ümbervaatamine NATOs praegu käib. Krimmi sündmuste tõttu käib see kiirendatud korras.

Terrase sõnul ei olegi oluline, mis kell liitlased meile appi tulevad, vaid see, et nad on enne kohal. „Odavam on praegu selgelt jõudu näidata, sest diplomaatiline jutt tänases julgeolekukeskkonnas enam ei aita,“ rääkis ta.

Terrase sõnul on Poola meie piirkonnas kõige tugevam liitlane, sest täna on poolakad arvestatava sõjatööstuse ja kaitseväega võimelised ka ise ennast kaitsma. „Vaadake Kevadtormi ja te näete, kuidas Poola meid toetab,“ sõnas Terras.

Kaitseväe juhataja sõnul peab Eesti ise ka panustama, et NATO tooks artikkel 5 jälle fookusesse ning annaks liikmesriikidele sõnumi, et kaitsekulutuste hoidmine alla ühe protsendi SKTst on selgelt vähe.