Tallinna koerte ja kasside pidamise eeskiri sätestab, et  koera võib viia avalikku kohta ainult jalutusrihma otsas. Seega on koerte jalutusväljakud ja ujutuskohad ainsad avalikud paigad Tallinnas, kus on lubatud koeri rihma otsast vabastada, teatas Raepress.

„Vastavalt uuringule „Elanike rahulolu Tallinna linna avalike teenustega 2013" on 23% Tallinna elanikest andnud lemmiklooma pidamise kultuurile negatiivse hinnangu ning Tallinnas avalikuks kasutamiseks mõeldud rohe- ja muude alade osas on elanikud kõige vähem rahul lemmiklooma jalutamiskohtade olemasoluga," selgitas abilinnapea Arvo Sarapuu.

„14-st Tallinna koerte jalutusväljakust asub Mustamäel kaks väljakut, millest üks paikneb vahetus läheduses Kristiine linnaosale ja on mõeldud kasutamiseks ka selle piirkonna elanikele. Seetõttu otsustati 2014. aastal rajada Mustamäele Kadaka metsa haljasalale jalutusväljak, mis  teenindaks Mustamäe linnaosas peamiselt Kadaka ja Mustamäe asumite elanikke."

Mustamäe Linnaosa Valitsus toetab samuti koerte jalutamise ja heakorra tagamise huvides Mustamäele koerte jalutusväljaku rajamist ning on kooskõlastanud planeeritava jalutusväljaku asukoha.

Koerte jalutusväljaku projekteerimine ja ehitus lõpetatakse sügisel 2014. Tallinna Linnavalitsuse korralduse eelnõu kohaselt eraldatakse Tallinna Keskkonnaametile koerte jalutusväljaku projekteerimiseks reservfondist 7000 eurot.