Järv viibib populaarses kuurordis esimest korda, varem on ta käinud Hurghadas. "Sharm el-Sheikh on hoopis teistsugune linn, siin on ainult puhkemajad ja hotellid. Kui Hurghada on mereäärne linn, kuhu on ehitatud hotellid, siis siin tavalisi inimesi ei ole, see on hotellide kompleks," ütles ta.

Tema sõnul tänavail ringi vaadates midagi ohtlikku täheldada ei ole. "Täna hommikul sai jalutatud natuke, õhtul on veel plaanis linna sõita. Praegu rõdu pealt vaadates kõnnib üksik turist mööda teed, kuigi on juba pime," kirjeldas ta olustikku. "Ma pole rahutusi näinud, siin on kõik väga rahulik," nentis ta.

Järve reisiseltskonda vastu võtnud Novatoursi esindaja ütles, et võrreldes aastatagusega on turiste küll umbes 40% vähemaks jäänud ja reisifirma ekskursioone enam ei korralda - kes käivad, käivad omal käel.

Tema hotell on siiski aga parajalt täis. "Meie hotellis on koos eestlased, venelased, sakslased, inglased, araablased. Kõik on väga sõbralikud. Minu laps kiikus täna kohalike egiptuse lastega mänguväljakul," rääkis Järv.

Välisministeerium tõstis äsja Egiptusesse reisimise hinnangulist ohutaset, enam ei soovitata sõita ka kuurortidesse."Risk uuteks suuremastaabilisteks rahvarahutusteks Egiptuses nagu ka välismaalaste vastu suunatud terrorismioht on kõrgenenud," seisab ministeeriumi kodulehel.

Ka Hurghadas ohutu
Üks Delfiga rääkinud Eestist pärit naine rääkis aga, et on juba nädala Hurghadas viibinud, ega ole tundnud, et miski teda ohustaks. "Täna käisime veel bussiga linnas tuuril, turul ja erinevates kaubanduskeskustes. Kõik tundus ohutu," rääkis eestlanna Diana.