ERRi kodulehkülje andmetel teeb ETV valimiskampaania ajal neli eestikeelset valimisdebatti pikkusega kuni 90 minutit. ETV2 toodab valimiskampaania ajal ühe sama pika venekeelse valimisdebati. Debatte juhivad ERR-i ajakirjanikud.

ETV esimesed kaks valimisdebatti on temaatilised, kus igast kandideerivast erakonnast osaleb üks nende nimetatud esindaja, kolmandas debatis väitlevad üksikkandidaadid ning viimane debatt toimub erakondade esinumbrite vahel.

Iga kandidaat saab eestikeelses valimisdebatis osaleda ühe korra.

Valimisdebatis esindava inimese nimetavad erakonnad hiljemalt viis päeva enne saadet. Kui erakond ei esita nimetatud ajaks oma esindajat või kui esinumber loobub viimases valimisdebatis osalemisest, kaotab erakond võimaluse saates osaleda. Ka üksikkandidaadid peavad saates osalemise kinnitama viis päeva enne saadet, seisab ringhäälingunõukogu kinnitatud korras.

ETV ja ETV2 annavad teavet valimiskampaania käigust uudistesaadetes ja saadetes "Terevisioon" ja "Ringvaade".

Vikerraadio teeb valimiskampaania ajal kolm valimisdebatti

Vikerraadio ja Raadio 4 eetris on regulaarsed saatelõigud, milles räägitakse valimiskampaaniatest teistes Euroopa Liidu riikides ning tehakse ülevaade Euroopa Parlamendi struktuurist ja selgitatakse Euroopa Parlamendi toimimist.

Vikerraadio teeb valimiskampaania ajal kolm valimisdebatti ja annab eetrisse pikemad intervjuud kõigi erakondade esinumbritega. Sarnaselt televisiooniga on esimesed kaks debatti temaatilised, kolmandas debatis väitlevad aga erakondade esinumbrid.

Ka Raadio 4-s on valimiskampaania ajal kolm venekeelset valimisdebatti.

Raadio 2 teeb valimiskampaania perioodil pikemad intervjuud valimistel osalevate erakondade esinumbritega.

Valimiskampaania kajastamine portaalis

Valimiskampaania käiku kajastavad ERR-i alamportaalid uudised.err.ee, rus.err.ee ja news.err.ee. Kuu aega enne valimisi avab ERR teemalehe valimised.err.ee, kus leiavad väljundi ka üle-euroopaline eurokompassi projekt, Eesti Väitlusseltsi valimistega seotud tegevused ja vabaühenduste liidu EMSL projekt "Valimiste valvurid".

ERR kannab oma portaalides üle ka Euroopa Komisjoni presidendi kandidaatide debati.

Intervjuu kõigi kandidaatidega

ERR pakub kõigile valimistel osalevatele kandidaatidele võimaluse salvestada viie minuti pikkune intervjuu, mis edastatakse teemalehel valimised.err.ee. Kandidaadid võivad neid intervjuusid kasutada ka oma kodulehekülgedel ja erakondade kandidaate tutvustavatel lehekülgedel.

Videointervjuude salvestamine kõigi selleks soovi avaldanud Euroopa Parlamendi kandidaatidega kestab 13. aprillist - 17. aprillini Tallinna telemaja 1. stuudios (Gonsiori 27). Täna hommikuks oli registreerunud 44 kandidaati, sh seitse üksikkandidaati.