75-80 km/h kiirusega sõitnud autojuht Arvi Põldaas märkas kitse vaid 12 meetri kauguselt, jõudes auto pidurid põhja vajutada, kuigi see ei hoidnud ära kokkupõrget metsloomaga, vahendab kindustusfirma Seesam esindaja.

Inimesed kannatada ei saanud, kuid kahjuks hukkus metsloom, kes lendas üle auto kapoti kraavi,“ selgitas Põldaas. Ta lisas, et kui auto kiirus oleks olnud suurem, võinuks metskits lennata ka otse kapotile ja läbi esiklaasi, põhjustades sellega ka inimvigastusi.

„Olen autot juhtinud ligikaudu nelikümmend aastat, sõites suhteliselt palju pimedal ajal. Usun, et oskan olla ettevaatlik ja panna tähele liikumisi teel ja selle lähedal, kuid siiski oli minu esimene kokkupõrge kitsega ootamatu,“ sõnas Põldaas.

Autost väljudes võis näha, et väike metskits oli põhjustanud suuri kahjusid auto esiosale: põrkeraud oli mitmest kohast katki, kapott tugevasti lömmis ning parem poritiib takistas parema ukse avamist. Radiaator oli saanud väliselt kannatada, kuid lekkeid märgata ei olnud.

Põldaas teatas hukkunud loomast telefonil 1313 ning informeeris kokkupõrkest ka politseid, kelle abi sel korral tarvis ei olnud. „Sündmuspaigalt kümnekonna kilomeetri kaugusele koju sai sõita väga ettevaatlikult ja aeglaselt, sest tundus nagu auto esiosa kukuks kohe eest,“ selgitas Põldaas.

Järgmisel päeval vormistati autoteeninduses vajalikud dokumendid, et kehtiv kaskokindlustus hüvitaks tekkinud kahju.

Mees ütles, et arvas, vastuseid tuleb oodata nädalaid, kuid õnneks algas auto taastamine väga kiiresti – järgmisel päeval kinnitas kindlustus esiklaasi vahetuse ning seejärel saabus ka teade, et kaskokindlustus katab Subaru teeninduse esitatud kalkulatsiooni järgi kõik auto kordategemise kulud.

Seesam kindlustuse kahjukäsitleja Jaanus Põdra sõnul läks auto taastamine koos remonttöödega maksma üle 4900 euro, mis näitab, et kokkupõrge metsloomaga võib kaasa tuua isegi suuremaid kulutusi kui väiksem avarii linnas.

2013. aastal registreeriti Seesamis 208 juhtumit, mille puhul oli tegemist kokkupõrkega mets-või kariloomaga. Kahjude katteks maksti välja ligikaudu 400 000 eurot kindlustushüvitisi.