Terviseameti teatel põhineb intensiivravi vajavate gripijuhtude ülevaade Ida-Viru Keskhaigla, Lääne-Tallinna Keskhaigla, Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH), Tartu Ülikooli Kliinikumi, Pärnu Haigla ja Lõuna Eesti Haigla andmetel.

Nende haiglate andmetel on alates hooaja algusest vajanud gripi tõttu intensiivravi 51 inimest vanuses 28-88 eluaastat. Pea kõik intensiivravi vajanutest on kuulunud riskirühmadesse, andmed vaktsineerimise kohta kas puudusid või oli kindlalt teada, et inimesed ei olnud vaktsineeritud.

E-Tervise SA terviseinfosüsteemi andmetel on hooaja algusest gripi tõttu hospitaliseeritud 217 inimest, neist ligi 70 protsenti olid täiskasvanud ja vanemaealised patsiendid.

Eelmisel nädalal langes ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine eelneva nädalaga võrreldes 11 protsenti. Arstide poole pöördus 4325 inimest, neist ligi 48 protsenti olid lapsed.

Keskmine haigestumus 100 000 elaniku kohta oli 336. Eesti keskmisest suurem oli viirusnakkustesse haigestumine Läänemaal ja Viljandimaal. Haigestumise kasvu üheski maakonnas enam ei registreeritud.