Kas olete teadlik, et toimetus nõuab teie tagasiastumist, kuidas sellesse suhtute?

Ma ei ole veel seda tagasiastumise nõuet näinud. Minu tagasikutsumise või jätkamise küsimuse otsustab rahvusringhäälingu nõukogu.

Kas olete valmis oma otsust Marko Kaljuveeri kohta tagasi võtma?

Otsust Kaljuveeri suhtes ei ole ma valmis tagasi võtma. Asjaolud ei ole muutunud ehk eesmärk muuta ERR-i sporditoimetuse tööd avatumaks, valikuid pisut mitmekesisemaks ning suhtlus kõigi oluliste alaliitudega ning EOK-ga konstruktiivsemaks on jätkuvalt päevakorras.

Milles konkreetselt Kaljuveer süüdi on? 

Ma ei taha avalikkuse ees arutada konkreetseid süütegusid. Sedavõrd olulises ja avalikkuse ees iga sammu eest vastutavas organisatsioonis peab organisatsiooni juhtkond olema veendunud, et kõik selle organisatsiooni ülejäänud võtmeisikud tegutsevad nii nagu on kokku lepitud ja et sellest tegutsemisest tekib võimalikult suur kasu tervikule. Kõigi teiste toimetuste ja võtmeisikute puhul on see veendumus olemas ning muudatusi tuli teha sporditoimetuse juhtimises, et asjad hakkaksid liikuma samas suunas.

Hanno Tomberg ütles, et Kaljuveer on ajanud ERR-ile väärilist poliitikat ning tema lahtilaskmise taga on isiklik tüli. Kuidas kommenteerite?

Minul ei ole Kaljuveeriga mingit isiklikku tüli.

Kas olete juba otsinud kedagi Kaljuveeri asemele? Kui jah, siis kes on kandidaadid?

Veel ei ole otsinud. Olen mõnele inimesele mõelnud.

On ka selline info, et Kaljuveerile pakutakse produtsendi kohta. Kas see vastab tõele ning millise programmi produtsendiks?

Tõepoolest, ma olen jätnud Kaljuveerile võimaluse jätkata majas produtsendina sporditoimetuse juures nii nagu meil on igas toimetuses omad produtsendid. Produtsent ei ole mitte programmi produtsent, vaid produtsendid on saadete, sarjade ja olulisemate ülekannete juures. Selles küsimuses peab oma seisukoha andma ka sporditoimetuse uus juht.