Möödunud aasta mais kohtusime ERRi juhatuse liikmetega, et teada saada, kuidas langetatakse valikud väljaspool Eestit toimuvate ürituste ülekannete soetamisel. Lisaks soovisime teada, milliste kriteeriumite alusel otsustatakse Eesti koondvõistkondade kohtumiste ülekannete näitamine.

Samuti soovisid EOK liikmed teada, milline on ERRi seisukoht spordi toetajate nimede näitamisel. Näitena võib siin välja tuua Paf saalihokiliiga, Schenkeri võrkpalliliiga ja Alaexela korvpalliliiga ning intervjuude andmise toetajate „seina" ees.

Toonane kohtumine ERRi juhatuse liikmetega oli informatiivne, teemad puudutasid muuhulgas vaatajate huvi, meie sportlaste osalemist võistlustel ning litsentside hindu.

Katusorganisatsioonina seisame me alati oma liikmete ja valdkonna huvide eest. Seetõttu küsisime, millised alad ja võistlused saavad rohkem eetriaega, miks mõnele võistlusele ei jõuta ning miks oodatakse mõnel juhul alaliidult eraldi rahalist toetust ülekande tegemiseks.

Et saada samasugust informatsiooni ka käesoleva aasta kohta, edastasin infopäringu ERRi juhatuse esimehele. Selle küsimuse ainsaks ajendiks oli informatsiooni saamine, sest ERR oma võimalustega omab suurt rolli spordi ja ka tervisespordi populariseerimises.

Kindlalt saame väita, et me ei ole kunagi mõelnud sekkuda teleprogrammi koostamisse või muudesse sisulistesse valikutesse, sest see pädevus on loodetavasti endiselt ERRil olemas. See tähendab, et vihjed, nagu me sekkuksime ühel või teisel moel ERRi programmi sisusse ja isegi ajakirjandusvabadusse, ei ole pädevad.

Kui küsimuseks on rahade suunamine meie valdkonnaga seotud tegevustele, siis on olümpiakomitee olnud partner mitmele ministeeriumile ja EASile. Neil juhtudel ei ole meid kunagi süüdistatud partneri põhitegevusse sekkumises.

Eesti Olümpiakomitee ei ole eelistanud ega hakka ka eelistama või üht ala teisele. Kuigi alad on erinevad ja nende kandepind ning saavutusedki eri mõõtu, on nad kõik meie spordipere võrdsed liikmed.

Vaadates praegu toimuvat, oleks äkki õige aeg ERRi nõukogul arutada selle üle, kas ETV 2 võiks senisest rohkem spordi ja kulutuuri otseülekannetele keskenduda. Nii spordis kui ka kultuuris on oluline roll toetajatel ning alaliitude üks väheseid võimalusi neid tänada on läbi teleekraani logode näitamine. Praegune olukord, kus osad alaliidud saavad endi toetajaid teleülekandes näidata ja osad mitte, tekitab palju pahandust ja tunde, et otsuseid langetatakse subjektiivselt.

Võimalus, et alaliidud saavad enda toetajaid tänada vaid ETV 2 kanalil näidatavates ülekannetes, teeks olukorra selgemaks. Teisisõnu saaks kõik ühtmoodi aru, et ETV põhikanal on vaba toetajate logodest ning sporti (koos logodega) näitab ETV 2.

Siiani on Eesti Olümpiakomiteel olnud ERRiga väga hea koostöö ja me oleme valmis seda jätkama. Me ei sekku ERRi programmipoliitikasse nagu ei sekku me ka juhtide otsustesse oma kaastöötajate valimisel. Kuigi, Anu Kaljuranda ma ERRi tööle ei laseks!