Hanno Tomberg ütles täna Vikerraadiole, et kahe päeva eest vallandamisotsuse saanud Marko Kaljuveerile pakutakse võib-olla produtsendi kohta sporditoimetuses.

Seda, kas Kaljuveer selle aga vastu võtab, Tomberg täna öelda ei osanud. "Täna olen ma veel sporditoimetuse juhataja ja selle üle hakkan otsustama aprilli lõpus," sõnas ka Kaljuveer Delfile.

Praegu pole aga kindel, kas asi üldse sinnamaani minema hakkab, sest nüüd nõuavad ERR-i töötajad hoopiski ERR-i juhatuse esimehe Margus Allikmaa lahkumist. Vastuseis Allikmaale on tõsine ja ühtne, talle heidetakse ette toimetuse töösse sekkumist ning samuti pole ta töötajate sõnul suutnud anda ühtegi piisavat põhjendust, miks Kaljuveer tegelikult lahti lastakse.

Allikmaa tagasiastumise kohta Kaljuveeriga rääkimise ajaks veel kindlat infot ei olnud, küll aga sõnas mees, et ta on valmis sporditoimetust edasi juhtima. "Loomulikult, kui selleks peaks võimalus jääma."

Täna toimus rahvusringhäälingu üldkoosolek, kus jäid Delfile teadaolevalt kõlama hääled, mis nõudsid ERR-i juhatuse esimehe Margus Allikmaa taandumist.

Seejärel koostasid ERR-i töötajad ka kirja Ringhäälingunõukogule, milles paluvad Margus Allikmaa ametist lahkumist. Teistel andmetel on kirja põhirõhk initsiatiivil, et Kaljuveer ja Tomberg igal juhul jääks ETVs ametisse.

Teisipäeva õhtul teatas ERRi juhatuse liige Hanno Tomberg, et ta paneb ameti maha. Samal päeval teatas Allikmaa, et ameti kaotab sporditoimetuse juht Marko Kaljuveer.