Esmalt annab riigisekretär Heiki Loot uuele valitsusele informatsiooni valitsuse töökorraldusest ja esitab informatsiooni peaministri ja ministrite asendamise kohta.

Peaministri korralduse kohaselt asendavad peaministrit tema äraolekul kaitseminister Sven Mikser ja viimase äraolekul keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus. Kui mõlemad nimetatud ministrid on ära, asendab peaministrit vanim kohalolev minister.

Vastavalt reglemendile kavandab valitsus oma tööd tegevusprogrammi abil.
Tegevusprogrammis sätestatakse koalitsiooni tegevuskava elluviimiseks vajalikud täpsemad ülesanded, nende eest vastutavad ja kaasvastutavad ministrid ning tähtajad. Tegevusprogramm on kavas valitsusele esitada 17. aprilli valitsuskabineti nõupidamisele.

Seejärel esitab rahandusminister Jürgen Ligi alkoholi-, tubaka-, kütuse- ja elektriaktsiisi seaduse muutmise seaduse eelnõu, mille eesmärk on kehtestada siseriiklike aktsiisidokumentide haldamise elektrooniline süsteem, mille kaudu koostatakse ja esitatakse aktsiisikauba elektrooniline saateleht Eesti-sisese lähetamise korral aktsiisilaost.

Samuti esitab Ligi määruse eelnõu laenu ja riigigarantii taotlemise ja andmise tingimuste ja korra kohta, mis on 23. märtsil jõustunud uue riigieelarve seaduse rakendusakt.

Uus seadus laiendab laenu ja riigigarantiid saavate isikute ringi. Varasema regulatsiooni kohaselt sai laenu või garantiid anda isikutele, kes täidavad avalikke ülesandeid, finantsasutustele finantskriisi lahendamiseks või ennetamiseks ning välisriigi, euroala või selle liikmesriigi finantsstabiilsuse tagamiseks.

Uue seaduse kohaselt saab lisaks eespool nimetatutele anda laenu või garantiid ka riigikassas oma raha hoidvatele isikutele (nt Haigekassa, Töötukassa) ja äriühingutele, milles riigil on enamusotsustusõigus, kui see on vajalik riigi huvide tagamiseks sellises äriühingus osalemisel.

Justiitsminister Andres Anvelt esitab valitsuse arvamuse saamiseks üheksa ettepanekut, mis puudutavad erakonnaseaduse, riigikogu valimise seaduse, riigikogu kodu- ja töökorra seaduse, riigikogu liikme staatuse seaduse, riigivaraseaduse ning kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse muutmist või täiendamist.

Siseminister Hanno Pevkuri korralduse eelnõu sisaldab 15 inimesele kodakondsuse andmist või sellest keeldumist, välisminister Urmas Paet tuleb aga valitsusest küsima diplomaatilist passi kaitseministeeriumi riigi julgeoleku volitatud esindaja osakonna juhatajale Märt Kraftile.