Täna andsid Eesti ja Läti Rotary klubide esindajad Riias Läti tuletõrjemuuseumis toetussummad üle 12 päästetöötajale ja nende perekondadele.

Heategevuskorjandus toimus koostöös Läti Rotary klubidega. Eesti klubid, annetajad ja sponsorid toetavad ühisüritust ühtekokku enam kui 10 000 euroga.

Eesti Rotary klubid tegid üleskutse mälestada Riia õnnetuses kannatanuid möödunud aasta detsembris.

"Nendel päevadel on Läti rahvas suures leinas – 54 inimest ei tule enam kunagi koju. Palju on varingus viga saanud, kuid veelgi rohkem on neid, kelle hinge on Riia õnnetus jätnud sügava haava," seisis Eesti Rotary Keskuse avalduses. "Oleme nendel rasketel hetkedel oma naabritega ja vaatame üheskoos tulevikku – mis saab õnnetuses kannatanute ning pääsetöödel hukkunud ja viga saanute lastest. Hoolitseme nende laste koolitee eest."

Heategevuskorjandused toimusid koostöös Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia, Tallinna Kammerorkestri ja Filharmoonia Kammerkooriga, kelle korraldusel maestro Tõnu Kaljuste juhtimisel toimusid mälestuskontserdid Tallinnas ja Helsingis.

Esimese kontserdi 5. destembril Tallinna Metodisti kirikus kandis otse üle Delfi nii Eestis kui Lätis koos oikumeenilise eestpalvega eesti ja läti keeles.

Eesti Rotary Keskus tänab kõiki annetajaid ja toetajaid, kes nii rahaliselt kui oma nõuga aitasid kaasa Eesti-Läti ühistegevuse õnnestumisele.

Eraldi tänatakse AS-i Delfi, OÜ-d Krimelte, AS-i Sangar, AS-i Woodwell toetuse eest, samuti Rotary piirkonna 1420 kuberner Ilkka Torstillat ja rotariaane Raivo Hellermaad, Tõnu Kaljustet, Sirje Kallasveed, Tauno Kangrot, Gunnar Krafti, Baldur Kubot, Hans H. Luike, Peep Mühlsi, Gustav Piiri, Jaan Puusaagi, Arvo Villmanni ning paljusid teisi korralduse ja toetuse eest.

Eesti Rotary liikumine sai alguse juba 1930. aastal kui asutati Tallinna klubi. Klubi esimeseks presidendiks valiti kaitsejõudude juhataja, kindral Johann Laidoner.

Läti Rotary sai alguse 1932. aastal. Nõukogude okupatsioonijärgselt oma tegevuse taastanud Eesti rotariliikumises on täna 16 klubi ja Lätis vastavalt 19 klubi.