Pantelejevi sõnul mängitakse teatris etendusi Kirill Serebrennikovi „Gogoli keskuse“ stiilis, milles propageeritakse vägivalda, homoseksualismi, pedofiiliat ja enesetappu. Lisaks sellele kinnitab Pantelejev, et 15. märtsil toimus teatris dokumentaalfestival „Maidan“, kus käisid inimesed Ukraina natsionalistide sümboolikaga, teatas Interfax.

Veel ütles Pantelejev, et teatri juhtkond tellis kirjanik Dmitri Bõkovilt tüki, mis naeruvääristab Venemaa julgeolekuorganeid, ning 9. maiks on määratud Mihhail Grinkovi näidendi „Unenäod sõjast“ esietendus, mille mõte on Pantelejevi arvates küsimus, kas oma kodumaad tasub kaitsta.

„Saabunud on aeg mõjutada olukorda meie armastatud teatris, kus on üles astunud kuulsad näitlejad, peatada allakäiguprotsess ja säilitada vene repertuaariteatri kõrgetasemelised traditsioonid,“ ütles Pantelejev. Tema seisukohta toetas föderatsiooninõukogu spiiker Valentina Matvijenko, kes tegi kultuuriministeeriumile ettepaneku asja uurida.

Teatri esindajate sõnul ei vastanud föderatsiooninõukogus kõlanud informatsioon tõele. Teatri direktor Vladimir Fleišer ütles, et festivali „Maidan“ pole tema asutuses toimunud. 15. ja 16. märtsil toimus hoopis Taganka teatrist jutustavate dokumentaalteoste festival.

Fleišer ütles, et on valmis olukorda föderatsiooninõukogu liikmetele selgitama.