Põhja prefektuuri kesklinna jaoskonna juht Kaido Saarniit ütles Delfile, et hetkel on politsei kuulanud üle osa tunnistajatest, ent veel on vara teha konkreetseid järeldusi, mis täpsemalt kakluse põhjustas.

"Esialgu on alust arvata, et intsident sai alguse sõnavahetusest. Politsei on kinni pidanud ka ühe kahtlustatava," rääkis Saarniit.

Kakluse asjaolude väljaselgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetlust, mis käsitleb kehalist väärkohtlemist.

Kaklusi poodides tuleb harva ette
Politsei saab Saarniidu sõnul kaubanduskeskustesse väljakutseid iga päev, põhiliselt on need seotud vargustega. Taolisi suurema seltskonna osalusega kaklused on pigem erandjuhtumid. "Suurem osa avaliku korra rikkumiste või vargustega seotud väljakutseid saab politsei kesklinna piirkonnas"

"Iga suurema kaubanduskeskuse külastaja peaks kinni pidama keskuse sisekorraeeskirjast. Paljud kauplused teevad koostööd erinevate turvafirmadega, kelle töötajad keskuse heakorra ja turvalisuse eest seisavad, aidates sellega ära hoida konfliktide eskaleerumist ja võimalike korrarikkumiste toimepanemist," lisas Saarniit.

Tallinnas Solarise keskuse aatriumis läks pühapäeva õhtul kähmluseks ja politsei viis asjaolude selgitamiseks sündmuskohalt jaoskonda kolm noort inimest.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Ilmar Kahro ütles eile Delfile, et politsei sai pühapäeva õhtul kella 21.30 ajal teate, et Solarise keskuses on noorte seltskonnas tekkinud konflikt ning pealtnägijad olid näinud ka kaklemist.

Kahro sõnul viisid politseinikud asjaolude selgitamiseks sündmuskohalt jaoskonda 26-aastase noormehe, 19-aastase neiu ning 18-aastase noormehe. Kriminaalmenetlust alustati kehalist väärkohtlemist käsitleva paragrahvi alusel.

18-aastane noormees peeti kuriteos kahtlustatavana kinni ning ta viibib hetkel jaoskonnas.

Kakluses vigastada saanud Raido kinnitas Õhtulehele, et kõik algas sellest, kui tema noorukest sõbratari solvati.