Uudisteajakirjaniku, seda enam ka reporteri põhifunktsioon on välja selgitada faktid ja need autentselt meediumites edastada. Kindlasti ei ole ajakirjaniku ülesandeks kedagi sõjakalt meelestatult alavääristada või omi veendumusi peale suruda. On täiesti käsitamatu, et Kanal 2-e, TV3-e ja ERR-i uudistes kohtab igapäevaselt fakti ja kommentaari segiajamist ning oma tahte pealesurumist ja seda mitte poliitikute, vaid tavaliste uudistesaadete diktorite poolt. Näitena võib siin esile tuua Priit Kuuse.

Imre Kaas on mulle meelde jäänud inimesena, kes otsib põhjusi ja süveneb taustadesse. Ilmselt on ka tema mõjutatud Savisaare vastasest hüsteeriast ning sattudes sellele lainele ei ole pääsu hapnikupuudusest.

Tahaksin küsida kõikide uudistekanalite juhtide ja ka teiste käest, kes on käsitlenud Savisaare Moskva esinemist Venemaa Välisministeeriumi Diplomaatilises Akadeemias: kas olete näinud tervet poolteisetunnist kohtumist? Seda võib vaadata igaüks vastavalt kodulehelt.

Pärast Tallinna linnapea sõnavõttu küsiti tema käest mitmeid küsimusi. Küsijateks olid Venemaa rahvusvaheliste suhete spetsialistid. Küsimused olid väga ebamugavad - näiteks, miks pole Eestis kakskeelsust nagu Soomes. Edgar Savisaar vastas neile talle omaste vastuküsimuste ja teatud sarkasmiga. Miks pole keegi meie peavoolumeediast võtnud vaevaks neid käsitleda?

Miks rebitakse tema kõnest välja üks suvaline lõik ja hakatakse seda materdama. Ei ole vaja olla akadeemik, et aru saada, et kui  Edgar Savisaar võrdles olusid, mis mõjutasid Eesti rahvastikku Teise maailmasõja tagajärjel praegustega, siis opositsioonipoliitikuna mõistis ta hukka paremkoalitsioonide juhtimisstiili. 

Keegi ei ole aga kommenteerinud, et sellele eelnevas lõigus ütles Savisaar, et Eestist on saanud tööjõudu eksportiv riik. Järgnev oli ainult metafoor. Ei ole keegi kommenteerinud, et järgnevas lõigus nimetas Savisaar USA-d vabaduse sümboliks.

Imre Kaasi asjatundmatust näitab see, et ta ütleb kindlas kõneviisis, et Tallinna TV   reporterite küsimused  (Tallinna pressikonverentsil) on eelnevalt kooskõlastatud, nagu on neile teada ka vastused. Kaas räägib enda rikutuse tasemelt, ilmselt on "Reporteris" teda nii õpetatud.

Võin koos Tallinna meediajuhi Ain Saarnaga kinnitada, et nii see pole. Mitte keegi Tallinna TV-s ei kooskõlasta reporteri küsimusi, rääkimata vastustest. Kuidas saaks see võimalik olla? Kaas esitagu tõendid, kui ta kedagi süüdistada tahab, aga taolise jama rääkimine teeb mittetõsiseltvõetavaks ka Kanal 2-e saated, kus Kaas esineb.