„Me oleme meie piiri perimeetril kõikides venemaalaste grupeeringutes kokku lugenud 83 000 inimest,“ ütles sõjaline ekspert UNIAN-i vahendusel.

Sealjuures peetakse Tõmtšuki sõnul väheusutavaks Valgevene relvajõudude kasutamist, sest Valgevene president Aljaksandr Lukašenka ei tervita kaugeltki Venemaa sissetungi Ukrainasse. Tšernihivi suund on samuti vähetõenäoline, sest seal koosneb sõjaline grupeering 4000 mehest. Sõjaline interventsioon võib aset leida, kuid ainult dessantoperatsioonide ja teatud strateegiliselt tähtsate objektide või väikeste territooriumide hõivamise näol. „Meie arvamuse järgi on peamine suund Donetsk,“ ütles Tõmtšuk.

Tõmtšuk leiab, et Venemaa täiemõõduline sõjaline operatsioon on vähetõenäoline, sest vägede proportsioonid ei ole sellised, et võiks rääkida täiemõõduliste operatiiv-taktikaliste grupeeringute moodustamisest; kui liigub motolaskurväeosa, mida peab kaitsma õhutõrje, peab koostööd tegema lennuvägi jne – siis võib rääkida täiemõõtmelisest sõjalisest operatsioonist. Seda me Tõmtšuki sõnul veel ei näe. Seetõttu jäädakse variandi juurde, et kui venemaalased operatsiooni läbi viivad, siis Krimmile lähedase stsenaariumi järgi.

„Kohalikud separatistid ja kohale saadetud kasakad hõivavad võimuorganid, pärast mida naasevad Venemaale ja siia ilmuvad kas mehhaniseeritud Vene väed, mis tegutsevad täpselt või ilmuvad „rohelised mehikesed“, kes hakkavad tegutsema nagu kohalik omakaitse või muud kummituslikud formeeringud,“ kirjeldas Tõmtšuk.