Expressen tsiteeris Albaania telekanalit Oranews, mille väitel vahistati Iraani insenerid vanuses 28 ja 29 aastat Tirana rahvuvahelisel lennuväljal Rinases, sest nad reisisid võltsitud Iisraeli passidega, vahendab Ilta-Sanomat.

Oranewsi teatel alustasid mehed teekonda Taist märtsi alguses. Nad reisisid Malaisiasse, kus viibisid mõne päeva. Malaisiast lendasid mehed Iraani passidega Nepali, kust jätkasid võltsitud Iisraeli passidega teed Türki ja sealt edasi Tiranasse.

Rinase lennuväljale maandusid iraanlased 16. märtsil.

Mehi on üle kuulatud seoses Malaysia Airlinesi lennu MH370 kadumisega, sest nad lahkusid Malaisiast lennuki kadumisele järgnenud päeval.

Expressen tsiteeris Albaania ajalehte Gazeta Tribuna, mille teatel on mehed ülekuulamisel öelnud, et neil ei ole MH370 kadumisest mingit aimu ning nad ei ole seotud võimaliku lennukivastase terroriakti kavandamisega.

Teated iraanlaste lennugraafiku kohta on vastukäivad, sest Gazeta Tribuna väitel vahistati nad Albaanias juba 28. jaanuaril ehk enam kui nädal enne MH370 kadumist.

Oranewsi teatel olid vahistatud mehed teel Londonisse paremat elu otsima. Ülekuulamisel on nad väidetavalt öelnud, et nad puuakse üles, kui Iraani tagasi saadetakse.