Ajalehe andmetel teeb sellised ettepanekud asepeaminister Dmitri Kozak Krimmi sotsiaal-majandusliku arengu alasel nõupidamisel, mis toimub esmaspäeval peaminister Dmitri Medvedevi juhtimisel. Kozak hakkab valitsuses kureerima Krimmi arengut, teatasid Vedomostile kaks föderaalametnikku, kes tegelevad sellega presidendi korraldusel juba mitu nädalat, vahendab Lenta.ru.

Krimmi erimajandustsoon hakkab olema sarnane 1991. aastal loodud Kaliningradi erimajandustsooniga. Fiskaalne erirežiim kehtib Kaliningradi oblastis 2031. aasta 1. aprillini. Krimmi erimajandustsooni kehtivusaja lõppu pole praegu veel kindlaks määratud, kuid allikate sõnul ei ületa see 49 aastat.

Riiklike projektide elluviimiseks ja erainvestorite Krimmi meelitamiseks võidakse luua Krimmi arendamise korporatsioon, teatasid föderaalametnikud Vedomostile.

Sellised riiklikud korporatsioonid tegutsevad paljudes Venemaa regioonides ning reeglina on need Vnešekonombanki tütarettevõtted. Krimmis võidakse aga luua riiklik korporatsioon, mis sarnaneb Olimpstroiga.

Varem on erimajandustsooni loomise vajalikkusest Krimmis rääkinud Krimmi peaminister Sergei Aksjonov, Delovaja Rossija kaasesimees Andrei Nazarov, Venemaa töösturite ja ettevõtjate liidu juht Aleksandr Šohhin ja mitmed rahvasaadikud.