Politseile on antud tähtis vihje kahest petisest, kes enda väitel töötasid heategevuse heaks ning tegutsesid sama kuurordi piirkonnas ja umbes samal ajal, kui McCann kaduma läks. Briti politsei sõnul on nad saanud uusi detaile petiste kohta, kes arvatakse olevad pärit Ida-Euroopast, mitte Portugalist, nagu varem arvati, vahendab The Mirror saadet Crimewatch.

Mehed, kelle vastu politsei huvi tunneb, olid umbes 50ndates ning kogukad. Nad väitsid, et koguvad raha puuetega laste heaks ning neid nähti koputamas mitmete Praia da Luz`i villade ustele. Samas piirkonnas läks kaduma ka toona umbes 4-aastane Madeleine.

Allikas ütles saatele Crimewatch, et mehed käisid mööda uksi ja küsisid raha puuetega laste heaks ning kadusid siis järsku piirkonnast.

Meestel oli väidetavalt olnud käes kollane lendleht, millel oli kujutis ratastoolis olevast tüdrukust. Lehele kirjutatud laused olid nii portugali kui ka inglise keeles ning need olid väidetavalt halva grammatikaga kirja pandud.

Samas nähti samu mehi aga kohalikus ostukeskuses hommikuti kohvi ja alkoholi joomas. Madeleine kadus sellest ostukeskusest vaid mõnesaja jardi kauguselt.

Scotland Yardi politseinikud on mehi aktiivselt taga otsimas ning neid olevat nähtud ka teistes Algarve piirkondades.

Politsei on ennem avaldanud ka foto väidetavatest heategijatest, kuid siis arvati nad olevat portugaallased.

Kolmapäeva õhtul eetris olnud saade vallandas ka e-mailide ja kõnede laviini - inimesed andsid erinevaid vihjeid õhtu jooksul ligi 250 korral.

Briti politsei teatas hiljuti ka, et otsib Madeleine McCanni juhtumiga seoses taga kurjategijat, kes ründas aastatel 2004-2010 Portugalis viit tüdrukut.

Detektiivide sõnul ründas kurjategija Lõuna-Algarves asuvates villades briti perekondi, vahendab BBC.

Meest kirjeldatakse kui päevitunud ja tumedate juustega. Teda kahtlustatakse aastatel 2004-2010 ligi 12 valdusesse tungimises, kus ta ründas voodis magavaid 7-10aastaseid tüdrukuid. Ühel juhul ründas mees villas korraga kahte tüdrukut.

Peadetektiivi Andy Redwoodi sõnul oli mehel haiglane huvi noorte alaealiste tüdrukute vastu.

Madeleine McCann jäi kadunuks 2007. aasta mais, kui oli koos oma perega puhkamas Portugalis, sealsamas Algarve piirkonnas. Kadumise ajal oli tüdruk umbes 4-aastane.

Scotland Yard teatas mullu juulis, et avab uuesti Madeleine`i juhtumi uurimise. Samuti avas juhtumi avamisest mullu sügisel ka Portugali politsei.