"Kui ma tööle asun, siis ees ootavad väga paljud ja kiirelt otsuseid nõudvad valdkonnad ja justnimelt Juhan Partsi tegemiste või tegematajätmise tõttu. Tegelikult, kui alustame sellest samast laevaliiklusest, siis aastaks 2016. peab olema uus lahendus juba pakkuda või vähemalt selge, et kas jätkame olemasolevaga või on riigil mõtet osta parlaevad ja anda need opereerida erasektorile. Aga sinna on nii vähe aega jäänud," ütles Palo täna peale koalitsioonilepingu allkirjastamist Delfile.

Uus majandus-ja taristuminister lisas ka, et ta kavatseb esimese asjana endale täielikult selgeks teha olukorra, mis täpsemalt parlaevade teema ümber valitseb.

Rääkides Estonian Airist (EA) ütles Palo, et Juhan Partsi seitsmeaastase ministriaja jooksul on firma juhitud sisuliselt pankroti veerele ja on suur tõenäosus, et Euroopa Komisjon ei luba EA-le ka riigiabi anda.

"Seetõttu võib arvata ka, et see pankrotti ka läheb. Ma ei taha küll paanikat külvata, aga ma pean olema ministrina valmis ka selleks, et riigiabi luba ei tule Euroopa Komisjonist ja sellisel juhul peab mõtlema, et mis edasi saab, nii et Eestis lennuliiklus meie inimestele paremal moel ka säiliks. See on väga raske küsimus ja ootab lahendust juba sellel aastal," lisas Palo.

Energeetikavaldkonna kohta ütles Palo, et ka seal valitseb tema arvates korruptsiooni ja valede otsuste tõttu väga suur kaos.

"Alustame kasvõi sellest, et härra Kilk oli Eesti Energia nõukogus ja samal ajal Eesti Energia otsustas rajada koostootmisjaama Weroli juurde, mis tänaseks on pankrotis, seega räägime täna lausa korruptsioonist. Kuni sinnani välja, et Auvere elektrijaam, mis rajatakse, on jälle Ida-Virumaal. Kui me räägime julgeoleku seisukohalt, siis kas on mõistlik rajada kogu energiatootmine just Ida-Virumaale ühtekokku kokku? See on väga haavatav," leidis Palo ja lisas, et see on avaldanud mõju ka elektrihindadele.

Lõpetuseks ütles ka Palo, et ta vaatab üle kogu riigifirmade omandipoliitika, sealhulgas ka investeeringute hulga ja riigiettevõtete juhtide palgad.

Vaata, mida vastne majandus- ja taristuminister Urve Palo veel rääkis!