Mitu Kuda Huvadhoo elanikku ütles teisipäeval Maldiivide uudisteportaalile Haveeru, et nägi 8. märtsil kella 6.15 paiku madalal lennanud hiigellennukit.

Nad ütlesid, et tegemist oli valge lennukiga, millel olid punased triibud. Malaysia Airlinesi lennukid sellised tõepoolest välja näevad.

Pealtnägija Kuda Huvadhoolt teatas, et lennuk lendas põhjast kagusse, Maldiivide lõunatipu Addu suunas. Märgiti ka äärmiselt valju müra, mida lennuk üle saare lennates tekitas.

„Ma pole kunagi näinud lennukit nii madalalt üle meie saare lendamas. Me oleme näinud vesilennukeid, aga ma olen kindel, et see ei olnud üks neist. Ma nägin isegi selgelt lennuki uksi,“ ütles pealtnägija. „Samuti polnud see ainult mina, mitu teist elanikku on teatanud, et nägid täpselt sama asja. Mõned inimesed läksid majadest välja, et vaadata, mis seda kohutavat müra teeb.“

Kohalik lennundusekspert ütles Haveerule, et on võimalik, et MH370 lendas üle Maldiivide. Võimalus, et mingi lennuk lendas üles Kuda Huvadhoo saare just sel ajahetkel on eksperdi sõnul äärmiselt väike.