"Uus koalitsioon langetab tööjõumakse nii, et töötajatele ja ettevõtjatele jääb järgmisel aastal kätte rohkem kui 100 miljonit eurot," ütles peaministrikandidaat Taavi Rõivas Reformierakonna teatel.

Rahandusminister Jürgen Ligi sõnul säilitab uus valitsusliit eelarves struktuurse tasakaalu. "2015 jaanuarist langeb tulumaks 20 protsendile ning nagu valimisprogrammis lubatud, alustame sellega koos maksuvaba miinimumi tõstmist - 144lt eurolt 154 euroni. Samuti toetame töötuskindlustuse määra vähendamist 0,6 protsendi võrra," tutvustas Ligi uue valitsuse maksulangetusi.

"Katteallikatena näeme ette efektiivsemat ja paindlikumat finatsjuhtimist, rahva tervist kahjustavate ainete - alkoholi ja tubakaaktsiisi kiiremat tõusu ning erimärgistatud kütuse maksuerandite, välja arvatud põllumajanduses ja väikelaevadel kasutava kütuse osas, asendamist täpsemalt suunatavate toetustega. Samuti Eesti Loto reklaamiõiguste laiendamisest tuleneva lisatulu ning maksupettuste vähendamise meetmetega ja salaturu vastase võitlusega," sõnas rahandusminister Jürgen Ligi.

Uue valitsuse moodustamisel on prioriteetideks tööjõumaksude vähendamine, sealhulgas tulumaksu ja töötuskindlustusmakse määra langetamine ja tulumaksuvaba miinimumi tõstmine, lastetoetuste tõus ja kaitsekulude tagamine vähemalt kahel protsendil SKTst.