Kohus kohustas IRLi andma üle domeeninimi edgarsavisaar.ee ning lõpetama nimekujundite edgarsavisaar; savisaaredgar; esavisaar ja savisaare kasutamine domeeninimede registreerimisel, kasutamisel ja nendel mis tahes sisuga informatsiooni ja veebilehtede avaldamisel, teatas erakond.

Kõik menetluskulud jättis Harju Maakohus IRLi kanda.

IRL registreeris mullu 6. septembril enda nimele domeeni nimega edgarsavisaar.ee, kuhu riputas üles meedias avaldatud artiklid, mis partei arvates viitavad Savisaare korruptiivsetele tehingutele ja otsustele.

Savisaar pöördus seepeale Harju maakohtusse, sest tema hinnangul puudus IRL-il õiguslik alus või huvi registreerida enda nimele tema nime sisaldavat domeeninime ning seega oli tegemist pahauskse registreerimisega.

Kohus rahuldas Savisaare taotluse peatada viivitamatult domeeninimi edgarsavisaar.ee ning vastav ülesanne edastati Eesti Interneti Sihtasutusele.

IRL avas aga seepeale kohe uue veebilehe aadressil edgarsavisaar.co, kus jätkas oma tegevust. Nimetatud tegevuse lõpetamiseks esitas Edgar Savisaar samas kohtumenetluses täiendava nõude.