"Homne referendum? See on ju täielik jama!" arvas 20-aastane Tanja, kes oli Krimmi Ukrainasse jäämise poolt. "Kindlasti ei lähe ma sinna hääletama."

Samamoodi arvas ka küsitletud Konstantin, kes varjus küll turvaliselt Guy Fawkesi maski taha. "Jah, selle tulemus on nagunii ära otsustatud." Kuid ometi pidas ta oluliseks, et Euroopa Liit annaks Ukrainale jätkuvalt diplomaatilist toetust. "Fašištid, kosmopoliidid, natsid", kõik see on tavaline nõukogulik sõim, ütles Konstantin.

Sevtšenko park on üks väheseid kohti, kus on näha Ukraina rahvusvärve. "Kui lehvitada Ukraina lippu kesklinnas, kus on omakaitselased, ma arvan, et paari minutiga on tegelased kohal, kes tahaksid peksa anda," arvas tööasjus Harkivist kohale tulnud Kirill. "Aga soovitaksin teistel krimlastel mitte uskuda muinasjutte, mis Venemaa koosseisus saama hakkab. Kuid nad on üsna ajupestud. "

Meeleavaldusele saabus ka vanem naine, kes üritas demonstrante Venemaa poole veenda, mille peale puhkes ägedam mõttevahetus. Paar kilomeetrit eemal kesklinnas on Vene-meelsete mõnevõrra võimsam meeleavaldus samal ajal.