Lastetoetuse kui varrukatrumbi väljakäimine ei pruugi küll kedagi veenda, sest SDE (ega ka Keskerakond) pole tegelikult mitte kunagi ilmutanud huvi eesti rahva elujõu, jätkusuutlikkuse ja tuleviku kindlustamise vastu. Naiivne oleks arvata, et äkki on Saulustest saanud Paulused.

Pole ju sotsidelt keegi kuulnud meie demokriisi ületamiseks vajalikest reaalsetest ja arukatest abinõudest. Lastetoetus, sellisel kujul nagu sotsid seda serveerivad, pole lahendus vaid populistlik pettemanööver. Nende tegeliku olemuse on reetnud endine rahvastikuminister Katrin Saks. ÜRO rahvastikukonverentsil hüüdis ta puldist maha kurikuulsaks saanud lause: "Meie valitsuse eesmärk pole sündide arvu suurenemine vaid elukvaliteedi parandamine."

Meenutagem, et need mõtted avaldati ajal, mil aastas jäi taastetasemega võrreldes sündimata ligi 7000 last. Sotside juhtfiguur Eiki Nestor on tänini olnud koguni veendunud lastetoetuste vastane. Ta on väitnud: "Ühegi siht- või muuotstarbelise toetusega pole võimalik sündimust suurendada." (PM 20.09.1999) "Keeldun isegi arutlemast teemal, kas emaks olemist saab väärtustada rahas. Riik ei saa osta elanikelt aktiivsemat tegevust pere juurdekasvu suurendamisel." (PM 13.05.2000)

Miks nüüd, üleöö, on "elukvaliteedi parandamisele" käega löödud? Miks võideldakse justkui sündide arvu suurenemise eest? Sest teatakse, et eesti rahvale läheb see korda. Aga osatakse isegi see teema ära rikkuda.

Soovitakse toetusi mitmekordistada ja "lennukilt külvata", anda abi ka neile, kes seda ei vaja. Viited katteallikatele aga puuduvad või on utoopilised. Nõnda toetusi külvates saavutaksime maksimaalse rahakuluga minimaalse tulemuse, aga võib-olla see ongi eesmärk? Sotside tegelikud eesmärgid reedab fakt, et nad võitlevad multikulti leviku ja homoabielude seadustamise eest. Ometi on need lääne veidrused enamikule meist vastuvõetamatud, sest hoogustavad meie jätkusuutmatust rahvuse ja riigina.

Lastetoetuste poliitilise kommejandiga tahavad sotsid valijate silmis täita enda ideedest tühja kaasavaralaegast. Ja sellistega moodustab Reformierakond koalitsiooni!

Häbistav ja alandav Reformierakonnale, et hirmust vasakpopuliste toetava ajakirjanduse ees ollakse valmis pugema sotside selja taha, reetma valijate maailmavaated, unustama ja pühkima palgeilt endiste oponentide propagandast ajendatud sõimu- ja laimulärakad.

Oleks vajalik, et napi aasta jooksul, mil "tule ja vee koalitsioonivalitsus" oma asju ajab, jälgiksid Reformierakonna pooldajad, kas äkilise ideoloogilise kannapöörde teinud oravad pole Eestit kui rahvusriiki ja sellega koos ka oma poolehoidjad reetnud. Uue liidu ämmaemandad on saanud hakkama ränga prohmakaga: nad ei arvesta sellega, et valijad hääletavad eelkõige ideoloogilise antipoodi vastu kui eelistatud partei poolt.

Liit vihatud vastasega näib Reformierakonna poolehoidjaile sellisena nagu pakutaks neile meest ja mudast kokku miksitud ninaesist. Küllap tunnevad samasugust tülgastust seesuguse segapudru ees ka sotside valijad. Õiglus saab jalule seatud ja praegune poliitiline prostitutsioon karistatud, kui senised Reformierakonna valijad hääletavad IRL-i poolt ja sotside valijad ei tee enam panust SDE-le.