Polegi väga halb hinnang inimeselt, kes tõenäoliselt suudab paremini kui enamus meist hinnata seda, mis mulje kellestki jääb meedia vahendusel või millise kuvandi meedia kellestki luua suudab. Sest eks suure osa inimeste arvamus ühest või teisest poliitikust kujunebki läbi ajakirjanduse.

Minul on lisaks ajakirjandusele olnud võimalus Taavi Rõivast tundma õppida ka vahetult. Veelgi enam, olime Riigikogus kaks aastat lausa pinginaabrid. Seepärast võtsingi Delfi palvel kätte pliiatsi ja kirjutan paar sooja sõna Taavi kohta.

Võiksin oma lookese pealkirjaks panna „Käed eemele minu pinginaabrist“, aga ma arvan, et Taavi ei vaja sellist kaitset. Esiteks seepärast, et ta on tubli ja tugev inimene, kes iseenda eest suurepäraselt seista suudab.

Seda enam, et kui teda millegi eest rünnatakse, siis on see tema vanus.
See nüüd küll väga suur patt ei ole, et inimene on noor, energiline, hea hariduse ja tohutu töövõimega. Või kuidas? Mulle on Eesti alates taasiseseisvumisest meeldinud just sellepärast, et me oleme väike riik, mis on julgenud võtta radikaalseid samme.

Nende sammude hulka on kuulunud ka noortele inimestele vastusrikaste kohtade usaldamine ühiskonnas. See on olnud julge aga ka edukas tee. Taavi on ainult üks järjekordne näide sellisest valikust ja ma ei kahtle hetkeksi, et ta saaks suurepäraselt hakkama ka Eesti Vabariigi Valitsuse juhtimisega.

Küllap Taavi teod räägivad varsti iseenda eest. Eks ütle eesti vanasõnagi, et üks tegu on rohkem väärt kui sada sõna. Või midagi sinnakanti.