Helsingin Sanomat kirjutas, et Siim Kallas taandus Eesti peaministrikandidaadi kohast temaga seotud skandaalide tõttu. Uudises tsiteeritakse Kallase sõnu, mida ta edastas avalikkusele Reformierakonna pressiteate kaudu.

Soome leht toob välja nii Kallase viimase skandaali kui ka selle, et grupp Euroopa Parlamendi liikmeid kirjutas Euroopa Komisjoni president Jose Manuel Barrosole kirja, milles nõuavad Kallase tagasiastumist Komisjonist seoses võimuläbirääkimistega Tallinnas. Ühtlasi selgitatakse Soome lugejale võimuvangerdust Reformierakonnas ning selle eesmärki olla võimalikult edukas kevadistel riigikogu valmimistel.

EUobserver nentis lühidalt, et Euroopa Liidu transpordivolinik Siim Kallas teatas, et ei moodusta järgmist Eesti valitsust "meediarünnakute tõttu". Välja tuuakse ka Euroopa Parlamendi saadikute kiri Kallase huvidekonflikti osas.

Pikemalt kirjutab sel teemal Wall Street Journal. Ajakirjanik Liis Kängsepp kirjutab seal, et Kallas loobus "nõiajahi" tõttu. Jätkuloos tuuakse aga välja see, et 65-aastase Kallase asemel võib uueks valitsusjuhiks saada 34-aastane Taavi Rõivas. Ühtlasi tsiteeritakse Andus Ansipit, kelle sõnul on Rõivas "noor, energiline, kiire reageerimisvõimega ja suudab suurt hulka infot kiiresti töödelda".