"Pole põhjust kahelda, et toonane positsioon oli kantud murest korras riigi rahanduse pärast. Seda seisukohta oleks mõistlik meenutada ka headel kolleegidel IRLis praegu. Nõudes lastetoetuste kolmekordistamise eelnõu vastuvõtmist kohe ja kiirelt, jätab Tsahkna mainimata, et konkreetsel eelnõul puudub katteallikas," ütles Holsmer.

"Ja juttu pole komakohtadest vaid 109 miljonist eurost, võrdluseks, et peretoetuste peale kokku on riigieelarves 100 miljonit eurot," lisas ta.

"Oleme IRLiga koalitsioonis olles lähtunud põhimõttest, et iga poliitilise initsiatiivi või seaduseelnõu ellu viimiseks tuleb ette näha katteallikad eelarves. Seetõttu on kummastav lugeda vastutustundetut üleskutset eelnõu viivitamatult vastu võtta," leidis Holsmer.

Reformierakond on Holsmeri sõnul pakkunud välja lastetoetuste tõusu reformi, mis on juba ka seadustatud. "Seda nii vajaduspõhiselt neile, kes toetust reaalselt vajavad kui ka kõigile kolmanda ja enama lapsega peredele universaalelt. 2015 aastal tõusevad vajaduspõhised lastetoetused kahekordseks 38 euroni ning kolmandast lapsest alates 96 euroni," ütles ta.