Tiidus vastas täna riigikogu keskfraktsiooni liikmete arupärimisele tantsupeo vanusepiirangu osas. "Nõue, millele te viitate, on tantsurühma soovituslik keskmine vanus, mis on määratletud iga tantsurühma kategooria siseselt. Sarnaselt on rühmadele seatud ka teisi nõudeid peole pääsemiseks, näiteks on määratletud rühmade koosseisud ja suurus, rahvarõivaste olemasolu ja eelkõige korralikult omandatud repertuaar. Nii Laulu- ja Tantsupeo sihtasutus kui ka tantsujuhid on mulle kinnitanud, et tantsupeolt mitte keegi vanuse tõttu kõrvale ei jää," selgitas Tiidus.

Nimelt jaotuvad rahvatantsijad peol erinevatesse tantsurühmadesse: A-rühmad on valikrühmad, kes on suurte kogemuste ja väga kõrge kunstilise tasemega esindusrühmad, B-rühmad on täiskasvanute rühmad, C-rühmad on noored (gümnaasiumi- ja ülikooliõpilased) ja D-rühmad on seeniorite rühmad. Lisaks on N-rühmad ehk naistantsijad, keda on arvuliselt rohkem kui meestantsijaid.

Tiidus ütles, et pöördus osalejate vanuse teemal Eesti Laulu- ja Tantsupeo sihtasutuse poole ja päris aru, kuidas on teemapüstitus väidetavast vanusepiirangust tekkinud. "Laulu- ja tantsupeo korraldajatelt olen saanud kinnituse, et sellist piirangut ei ole seatud. Ainsaks kriteeriumiks peole pääsemisel on tantsuoskuse tase," kinnitas Tiidus.

Ta lisas, et peab isiklikult õiglaseks, et tantsupeol saavad tantsida kõik, vanusest sõltumata. Samas ütles Tiidus, et tema ministrina valikuprotsessidesse sekkuda ei taha. "Ma arvan, et see on õigem, et tantsijad, juhendajad, lavastajad ise otsustavad, kuidas tantsuvaldkonnas elu korraldada. Olgu mainitud, et rühmaliikide täpsustamisel osales sada suurte kogemustega tantsujuhti," tõdes ta.

"Vanus ei tohi küll tantsupeole pääsemise võimalusi ja tantsulusti vähendada. Ma tean isiklikult tantsijaid, kellel aastaid juba kõvasti üle 70, aga kes löövad silmad ette endast poole noorematele," lisas Tiidus.

Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Seltsi direktor Martin Medar on varem selgitanud, et sobivus tantsupeole eeldab eakohastust tantsude sisus, sünniaastate määratlused märgiti rühmade juurde aga orientiirina, mitte piiranguna.