"IRL on viimastel päevadel käitunud ehk pisut liiga hüsteeriliselt, kindlasti on võimalik valitsuskoalitsioonist ka väärikamalt lahkuda," ütles Mikser Delfile.

"Meie praegu räägime Reformierakonnaga läbi konstruktiivselt ja heas usus, et on võimalik moodustada ühine valitsus," ütles Mikser ajakirjanikele pärast kohtumist presidendiga.

Reformierakond pole seni öelnud, et nad lõpetavad IRLiga koalitsioonilepingu. Mikser mõistis seda ja ütles, et mingid uksed tahetakse hoida lahti juhuks kui käimasolev kõnelus sotsidega ei peaks jõudma valitsusliidu moodustamiseni.

Mikser pidas ka võimalikuks, et tulevad erakorralised valimised, kuid hindas nende toimumist ebatõenäoliseks. Siiski möönis te, et see ei ole võimatu.

Mikser ütles, et koalitsiooniläbirääkimisi punkt punktilt presidendiga täna läbi ei käidud.

Kuigi ministrikohtade jagamine on sotside esimehe sõnul oluline teema, siis see seisab veel ees.

Mikser möönis, et praegu nende valitsusest väljajäämine on samuti võimalus, millega tuleb alati arvestada. Eesti poliitika vajab tema sõnul siiski sotsiaaldemokraatlikumat lähenemist. Kui valitsust ei õnnestu moodustada praegu, siis jätkatakse tööd selle nimel, et saada valitsusse 2015. aasta valimiste järel.