Vanasti süüdistati Keskerakonda selles, et nad räägivad venekeelsetele inimestele üht ja eestlastele teist juttu. See süüdistus pole enam kohane, sest ka eesti keeles lugejatele on Keskerakonna kontrolli all olevad väljaanded alustanud Ukraina kriisi kohta puhtakujulise Venemaa propaganda edastamist.

Keskerakonna enda ajalehe Kesknädal viimases numbris oli Ukraina teemal refereeritud Savisaare mõtteid Ukraina "kaikameeste valitsusest" ja Krister Parise artiklit, mis puudutas Krimmi ja Kosovo seost. Samuti refereeriti Venemaa propagandakanal Russia Today artiklit sellest, kuidas Ida-Ukrainas nimetati kuberneriks kaks kohalikku oligarhi ja pika artikli kirjutas Keskerakonna Narva piirkonna esimees Andrus Tamm. Sellest loost saab teada näiteks seda, et "paljud vigastatud meeleavaldajad olid saanud kuklahaavu, sest nende endi võitluskaaslased loopisid mitte kellestki hoolides sillutisekive kuhu juhtus" ja et "meeleavaldajate tee sisse oli pandud „võitlusvaimu tõstmiseks" narkootikume ja et rahutuste järel ilmusid „vabadusvõitlejad" Kiievi kliinikutesse narkovõõrutusele".

Millegipärast oli Ukraina teemat tihedalt täis ka eelmisel nädalal tallinlaste postkastidesse jõudnud ajaleht Roheline Pealinn. Seal olid näiteks artiklid pealkirjadega "Savisaar meediale: ärge viskuge Putini kaitsele!". Artikkel ise tegeleb pealkirjast hoolimata Venemaa käitumise õigustamisega.

Artiklis "Paet Kiievist: Ukraina uue valitsuse liikmetel on räpane minevik" on üks-ühele võetud Vene propaganda tõlgendus Urmas Paeti ja Euroopa Liidu välispoliitika juhi Catherine Ashtoni pealtkuulatud telefonivestlusest, täielikult on eiratud Paeti hilisemaid selgitusi, et ta rääkis edasi Kiievis levinud kuulujutte.

Sarnases stiilis oli ka juhtkiri pealkirjaga "Kaikad ja snaiprid" ja "MEIKAR: praegu pole rahul ka maidanlased ise". Viimase artikli peale saatis Silver Meikar ise hiljem pressiteate, kus süüdistas ajalehte tõe väänamises. "Minu, Enn Eesmaa ja Ahto Lobjakase tsitaadid on autentsed, kuid artikkel on kirjutatud tendentslikult ja sihiga seada kahtluse alla praeguse Ukraina valitsuse legitiimsus. Teleuudistes on viide Edgar Savisaarele arvamusele ja tema on ainuke, kes sellist seisukohta selgesõnaliselt esitab," kommenteeris Meikar ise artiklit.

Venemaa propaganda jätkus täna ilmunud ajalehes Pealinn. Seal oli näiteks Ukraina teemaline juhtkiri pealkijaga "Kui sõjast saab äri", mis üritas selgitada Eesti suhtumist Ukraina sündmustesse mõnede inimeste rahahimuga.

Ukraina teemat jätkati artikliga "KAHEPALGELISUS: Valitsus hellitas alles eile verist diktaatorit, kelle kukutamist vägivallaga nüüd ülistatakse", mis samuti üritab selgitada Eesti käitumist Ukraina kriisis majandushuvidega ehk sooviga sõja pealt teenida.

Ukraina teema lõpetas artikkel "Reps: Kiievi snaiprite juhtumis on vaja objektiivset uurimist". Avaldamist leidis ka üks lugejakiri, mis teatas, et "Euroopa liit Ukrainale taevamannat ei too". "Hoolimata Euroopa Liidust elab osa inimesi Eestis nagu Leningradi blokaadi ajal, kuumutades telliskive, et toas natukenegi sooja saada," hoiatas Ukraina rahvast Euroopa Liidu eest E. Aasmäe Harjumaalt Loolt.

Keskerakonna mitmed liikmed on viimasel ajal ajakirjanduses avaldanud ka Venemaa Krimmi okupeerimise suhtes kriitilisi hinnanguid, Olga Sõtnik on koguni rääkinud Venemaa võimupartei Ühtse Venemaaga sõlmitud koostöölepingu lõpetamisest. Kesknädalat või mõnda Tallinna munitsipaalväljaannet lugev inimene ei saa sellistest mõtetest aga midagi teada.

Muide, nii 3. märtsil ilmunud Pealinnas kui viimases Kesknädalas ilmus Tallinna märtsipommitamise 70. aastapäeva teemaline lugu, kus polnud ära märgitud, et pommitajaks oli Nõukogude Liidu lennuvägi.