Salaja salvestatud videost saavad kõik ise kuulata, kuidas esimesed paar minutit suhtlevad omavahel Euroopa välisteenistuse ja Eesti välisministeeriumi töötajad, kes üritavad ühendada Ashtoni kõnet Paetile. Mõistagi ei suhtle ELi välisteenistuse ja Eesti välisministeeriumi töötajad omavahel minister Paeti mobiiltelefoni vahendusel, mistõttu on ilmne, et pealt kuulati mingit Brüsseli ja Tallinna vahele jäävat liini.

Tänasel valitsuse pressikonverentsil küsis Delfi Paetilt, kas salvestiselt kuulda olevad hääled viitavad sellele, et välisministeeriumi ja Brüsseli vaheline turvaline liin võib olla kompromiteeritud.

"Päris nutikad olete. Tõepoolest, minu telefoni kaudu ei saa kuulata seda, mida räägivad kuskil teised inimesed. Ma ennem ka ütlesin, et minul ei ole täna veendumust, et see kõne varastamine toimus Eestis," lausus Paet.

Niisiis andis Paet mõista, et pealt ei kuulatud tema mobiiltelefoni, vaid Tallinna ja Brüsseli vahelist liini ja ning pigem just selle Brüsselisse jäävat otsa? Salvestis ise annab samuti põhjust arvata, et pealtkuulamisseade polnud Tallinnas, vaid kas Brüsselis või kusagil vahepeal.

Salvestis algab telefoni mitu sekundit kestva kutsuva häälega. Seejärel vastab naisehääl "välisministeerium, tere,". Kuna ka telefoni kutsuv toon jäi salvestisele, siis arvatavasti salvestati kõne juba sellest hetkest, kui Brüsselist valiti Eesti välisministeeriumi number. Kui pealt oleks kuulatud välisministeeriumi, poleks kutsuv toon peale jäänud ja esimesena oleks kuulda naishääle sõnu.

Pealtkuulatud kõne salvestist kasutas Vene propaganda oma kampaanias, et heita halba valgust Ukrainas võimule tulnud opositsioonijõududele.