Abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul on pealinnal sel sügisel plaanis liita vene õppekeelega Ranniku gümnaasium ja Ehte gümnaasium ning Juhkentali gümnaasium ja Kesklinna Vene gümnaasium. Samuti liidetakse eesti õppekeelega 37. keskkool ja Arte gümnaasium. Karjamaa gümnaasium, Lasnamäe üldgümnaasium ja Mahtra gümnaasium muudetakse aga põhikoolideks.

Samas loobuti eesti õppekeelega Südalinna kooli ja Ühisgümnaasiumi liitmisest.

Südalinna kooli direktori Veiko Rohunurm rääkis Delfile, et eilsel linnavalitsuse istungil võeti kooli liitmine kavast välja. "Püüdsime linnale selgelt väljendada, miks me ei pea liitmist mõistlikuks. Ilmselt siis hoolekogu seisukohad ja meie senine tegevus andis märku, et oleme valmis ise jätkama," sõnas ta.

Rohunurme sõnul algas nende koolis vastuvõtt 1.klassi juba eelmisel nädalal ning avaldusi saab tuua kuni 15. märtsini. "Alustasime avaduste vastuvõtmist juba enne linna ametlikku otsust. Kuna otsus koole mitte liita tuli viimasel hetkel, polnud kauem võimalik vastuvõtuga venitada, " rääkis direktor.

Seda Rohunurm öelda ei osanud, kas kooli liitmine lükati vaid aasta-paari võrra edasi või saavad nad oma koolina jätkata ka pikemas perspektiivis. "Eks meie käekäiku jälgitakse tähelepanelikult," usub koolijuht.