"Poliitikat tuleb ajada nii, et see on aus ja näeb ka välja aus. Ajakirjanduses avaldatud väited ja kahtlused on muret tekitavad ning toonud Eesti inimestes esile palju vastamata küsimusi," kommenteeris Vakra Delfile eilses ja tänases Päevalehes ilmunud lugusid Siim Kallase 20 aasta eest tehtud otsuste kohta.

Vakra leiab, et tõe väljaselgitamine on eelkõige Siim Kallase enda huvides. "Selgitused saab piisavaks lugeda siis, kui avalikkusel enam küsimusi pole. Näiteks VEB fondi puhul on uurimiskomisjon selgelt tuvastanud, et algselt vabariigi valitsusele ja Eesti Pangale kuulunud VEB Fondi nõuded omandas TSL International, kes erinevalt varem väidetule ka need nõuded VEB pangas realiseeris," rääkis Vakra.

Riigikogu uurimiskomisjon üritab Vakra sõnul koos riigikontrolli ja Eesti kohtuekspertiisi instituudiga saada hiljemalt sügiseks kõikidele VEB fondiga seotud küsimustele ammendavad vastused.

Eesti Päevaleht kirjutas, kuidas Kallas väljastas 20 aasta eest rohkem kui miljardi krooni väärtuses Eesti Panga garantiisid. Hiigelsumma pangalt välja nõudmine oleks noore majandusele suureks ohuks olnud. samuti tõi leht välja selle, et ehkki pangagarantiid kehtisid kuni 2004. aastani, ei leia panga raamatupidamisest nende kohta ainsatki märki.

Kallas ise tunnistas intervjuus Päevalehele, et investeerimisskeemidega Eesti Pangas 1990-ndatel tegeleti seetõttu, et taheti riigile raha teenida. Tänases Päevalehes kirjutati aga sellest, et Kallas väljastas miljardigarantii Inglismaa väikelinnas asuvale riiulifirmale, mille väärtust hinnati 1995. aasta aruannete järgi 100 naelale.