"Olen sügavas hämmingus taoliste artiklite ilmumise pärast, sest väide, nagu oleks nimetatud arved makstud Euroopa Parlamendi rahade eest, pole tõene. Soovisin maakonnalehtedes avaldada tervituse vabariigi aastapäevaks. Tervitusele oli lisatud üleskutse ühineda mõttekaaslastega Rahva Ühtsuse Erakonnast, sooviga kaasata kohalikke inimesi Eesti tuleviku üle kaasa rääkima. Arved on saadetud minu kontorisse ning ma tasun need ise," kirjutas Ojuland pressiteates.

Ta lisas, et algselt Lääne Elus ilmunud artiklis pole arvesse võetud Ojulandi kommentaari. Selle asemel lisati artikli lõppu lause "Kristiina Ojulandi kommentaari ei õnnestunud saada". Ojulandi sõnul on see samuti lugejaid eksitav väärinfo. Anita Keivabu, keda on teksti tarvis intervjueeritud, võib-olla küll Kristiina Ojulandi mõttekaaslane, kuid ainuüksi tema arvamus arve tasuja kohta ei saa kindlasti olla terve artikli aluseks.

"Oleme esitanud Lääne Elule palve, et internetist eemaldataks nende koduleheküljelt koheselt väärinfot edastav tekst ja paberlehes ilmuks vabandus sama suurel pinnal, kui ilmus eksitav lugu," teatas Ojuland.