„Seoses mitme G8 liikme teatavaks saanud avaldusega märgime, et otsus peatada töö Venemaa eesistumisprogrammi raames selles rahvusvahelises struktuuris ei ole mitte millegagi motiveeritud,“ öeldakse avalduses UNIAN-i vahendusel.

„See ei ole mitte ainult poliitiliselt kahjulik, vaid on ka vastuolus konstruktiivse koostöö põhimõtetega selles formaadis, mis on orienteeritud G8 ühise potentsiaali ärakasutamisele arengu ja ülemaailmse stabiilsuse hivides ning võitluses piiriüleste väljakutsete ja ohtudega,“ teatas Venemaa välisministeerium.

Venemaa välisministeerium kinnitab, et töö peatamine Venemaa eesistumisprogrammi raames ei too kahju mitte ainult G8 riikidele enestele, vaid kogu rahvusvahelisele kogukonnale, sest Venemaa prioriteetide hulka kuuluvad kogu maailma jaoks tõeliselt päevakajalised küsimused. Seda suuremat kahetsust kutsub Venemaas esile partnerite loobumine osalemisest täna Moskvas avataval ning suurt huvi esile kutsunud rahvusvahelisel konverentsil terrorismi toitvale ühiskondlike meeleolude radikaaliseerumisele vastutegevuse kohta.

Mis puutub sündmuste arengusse Ukrainas ja selle ümber, siis Vene pool on enda sõnul andnud korduvalt vajalikke selgitusi erinevaid kanaleid pidi ja kõigil tasanditel. Venemaa kutsub kolleege G8-s üles nendega tähelepanelikult tutvuma. Venemaa väljendab lootust, et praegu mõnedes pealinnades valitsevate politiseeritud lähenemiste asemel kerkib siiski esiplaanile valmisolek juhinduda ühistest huvidest ning jätkata konstruktiivset koostööd G8-s. Vene pool on selleks valmis.