„Neid asju on keeruline pingeritta seada, aga see on kindlasti suurim kriis Euroopas 21. sajandil ning see nõuab kõiki meie diplomaatilisi jõupingutusi,“ ütles Hague BBC raadiole Kiievist, kus ta kohtub Ukraina ajutise valitsuse liikmetega, vahendab AFP.

Hague kutsus Venemaad üles tõmbama oma väed Krimmist tagasi või vastasel juhul võib see märkimisväärselt kalliks maksma minna.

Viidates Suurbritannia ja teiste liitlaste otsusele peatada Sotšis toimuma pidanud G8 tippkohtumise ettevalmistused, ütles Hague: „On olemas diplomaatilised meetmed, millega me oleme juba algust teinud. On terve hulk muid märkimisväärseid tagajärgi. Ma ei tahaks praegu etteruttavalt öelda, millised need on, neist räägitakse teiste Euroopa Liidu välisministrite vahel täna. Need tulevad jutuks ka USA, Jaapani, Kanada ja teiste riikidega. Aga ärge kahelge, et sellised tagajärjed tulevad. Maailm lihtsalt ei saa lubada sel juhtuda. Maailm ei saa öelda, et on põhimõtteliselt lubatud rikkuda sel viisil teise riigi suveräänsust.“

USA riigisekretär John Kerry ütles pühapäeval, et Venemaa võib kaotada oma koha G8-s, kuid Hague nii kaugele ei läinud.

G7 riigid on täiesti võimelised koostööd tegema ka omavahel ilma Venemaata ja nad liiguvad üha rohkem selles suunas, kui neid asju ei lahendata,“ ütles Hague.

Seletades, mida lääneriigid soovivad, et Venemaa teeks, ütles Hague, et Venemaal on õigus omada vägesid Krimmis, kuid kui need asuvad väljaspool baase, kus nad peaksid kokkuleppe järgi tegutsema, peab Venemaa nad tagasi tõmbama.