Nutt avaldas ETV hommikuprogrammis „Terevisioon“ lootust, et konflikt ei arene siiski sõjaks.

Nutt rääkis, et Venemaa testib praegu, kui kaugele lääs läheb Ukraina toetamisega ja kui demokraatlikud riigid Ukrainat ei toeta, siis valab see õli tulle ja annab agressorile jõudu juurde.

Nuti hinnangul kordab lääs oma varasemaid vigu ja ei reageeri Venemaa agressioonidele resoluutselt. Tema sõnul täiesti kohased paralleelid 1938. aasta sündmustega Sudeedimaal, Austrias ja Tšehhis.

Nuti sõnul on Venemaa agressiooni põhjus Gruusia sõda, kus lääs abi ei andnud ja piirduti ainult retoorikaga.

Krimmi okupeerimist on Nuti sõnul ette valmistatud küll võib-olla vaid mõne kuu jooksul, aga selle peale on mõeldud kindlasti pikalt. Ta meenutas, et juba 1992. aastal, kui Nõukogude Liit lagunes, algas Venemaal virisemine, et Krimm peaks ikkagi kuluma Venemaale. "Selline soov, et Krimm taas Venemaaga liidetakse, on neiul olnud üle 20 aasta," ütles Nutt. "See valmistati nüüd ette muude sündmuste kontekstis."

"Kindlasti kõigil on lootust, et sellest ei kujune verevalamist," kõneles Nutt ja lisas, et kui Ukraina alistub hääletult, annab see Venemaale signaali agressiivset poliitikat jätkata ja siis oleme löögi all ka meie.